tromaktiko: Κυβερνητική σύσκεψη για τα ΑΕΙ και τις καταλήψεις

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβερνητική σύσκεψη για τα ΑΕΙ και τις καταλήψεις



Τα φαινόμενα βίας, ανομίας και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, που έχουν ως συνέπεια να διακόπτεται η λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων...
βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε το απόγευμα, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρη Ρέππα, Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

Αφορμή στάθηκαν οι βανδαλισμοί και οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε υπό κατάληψη λύκειο της Κομοτηνής, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 ευρώ, χωρίς να έχουν επιληφθεί μέχρι τώρα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και να έχουν αναζητηθεί οι δράστες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου εξέθεσε λεπτομερώς τα γεγονότα, καθώς και γενικότερα θέματα ανομίας που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στις καταλήψεις ΑΕΙ και σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, όπως συνέβη και στο λύκειο της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η υπουργός Παιδείας ζήτησε και αποφασίστηκε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τους περιορισμούς που θέτει στις προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού, αν ισχύσουν, η λειτουργία τους, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθίσταται προβληματική.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και στην λειτουργία της σχολικής στέγης, αρμοδιότητα που έχει μεταφερθεί στους δήμους, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Μετά την σύσκεψη ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!