tromaktiko: Αυτοί δεν κυβερνάμε... απλά εξαγγέλλουν

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοί δεν κυβερνάμε... απλά εξαγγέλλουν



Είμαστε προ των πυλών ενός άκρως επικίνδυνου σαββατοκύριακου. Επικίνδυνου όχι μόνο για όλα αυτά που φοβόμαστε ότι θα γίνουν... στην Θεσσαλονίκη, που ελπίζω να μην γίνουν, αλλά και για τις τεράστιες ποσότητες ανοησίας που πρόκειται να εκτοξευθούν από επιφανή στόματα.

Η αρχή έγινε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, όταν πολλά πολιτικά στελέχη άρχισαν να καταλαβαίνουν ξαφνικά ότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί η δική τους κυβέρνηση, δεν βγάζει πουθενά. Νομίζω ότι δεν φαίνεται μόνο σε εμένα περίεργο το ότι οι άνθρωποι τους οποίους επιλέξαμε και ψηφίσαμε για να διαχειριστούν την τύχη της χώρας μας, κατάλαβαν μόλις πριν από μια εβδομάδα αυτό που εμείς σιγοψιθυρίζουμε ενάμιση χρόνο. Επειδή δεν θεωρώ ότι εμείς είμαστε διάνοιες, θα καταλήξω ότι αυτοί...
δεν είναι σίγουρα. Στην περίπτωση που θεωρήσουμε ότι είναι όντως ικανοί να κυβερνάνε (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά παρόλα αυτά κατάντησαν την χώρα σε αυτό το χάλι, τότε μιλάμε για επαγγελματίες απατεώνες. Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση στην εξίσωση.
Ανίκανοι ή Απατεώνες.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στο ελληνικό δημόσιο. Μέτρα επί μέτρων και ξανά μέτρα, που κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι θα εφαρμοστούν, γιατί πολύ άπλα αυτό το δείγμα μας έχει δείξει μέχρι τώρα η παρούσα κυβέρνηση. Αυτοι δεν κυβερνάνε... απλά εξαγγέλουν.
Εκατσα να διαβάσω τα μέτρα που μέσα σε τόσο πανικό ανακοίνωσε, ώσπου κάποια στιγμή έπεσε το μάτι μου σε ένα νούμερο. Αφορούσε αυτούς που θα μπούνε σε εφεδρεία ή σε εθελουσία έξοδο. Και το νούμερο...... 10 με 15 χιλιάδες. Σιγά ρε Βενιζέλο, θα σπάσεις κανένα νύχι. Δύο χρόνια μας κάνετε πλάκα και τώρα αποφασίσατε να κάνετε... χοντρή πλάκα.

Το ελληνικό δημόσιο απασχολεί σχεδόν διπλάσιους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται πραγματικά. Χοντρά κοφτά και με καλή διάθεση, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις καρέκλες τους το λιγότερο 250000 άτομα. Αν ξεκινούσαν να απολύουν πριν από δέκα χρόνια, θα υπήρχε το περιθώριο να το κάνουν σε μικροποσότητες, τώρα όμως κ. Βενιζέλο δεν υπάρχουν περιθώρια γιατί τα εξαντλήσατε εσείς και η Νέα Δημοκρατία.
Όσο αφορά το τι θα κάνουν όλοι αυτοί αν μείνουν μαζικά χωρίς δουλειά, η απάντηση είναι απλή, ότι κάνουν οι 300000 νεοάνεργοι του ιδιωτικού τομέα (μέσα σε ενάμιση χρόνο). Εκτός αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι ο ενάμιση χρόνος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για 300000 (επιπλέον από τις όποιες προσλήψεις) άνεργους.

Θα κλείσω ενημερώνοντας τον κ. Βενιζέλο, ότι η εθελούσια έξοδος δεν είναι απόλυση. Σταματήστε να εξοργίζετε τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος εξοργίζεται όταν βλέπει να σπαταλάτε ακόμα και σήμερα τα χρήματα του για να χαιδεύετε τους δημόσιους υπαλλήλους. Αν δούλευαν ποτέ τους οι πολιτικοί, θα ήξεραν ότι όταν απολύεται ένας ιδιωτικός υπάλληλος, παίρνει δύο μισθούς και πάει σπίτι του. Είναι πρόκληση σε τέτοιους καιρούς (αλλά και σε άλλους) να απολύεις έναν δημόσιο υπάλληλο και να του δίνεις χρήματα για να σηκώσει σπίτι (Εθελουσία, Εφάπαξ, Πρόωρη σύνταξη κλπ.).
stimapasou.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!