tromaktiko: Κόβουν το πάσο από τους υποψήφιους διδάκτορες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κόβουν το πάσο από τους υποψήφιους διδάκτορες



Με μια ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση η υπουργός παιδείας στερεί τη χορήγηση πάσο από τους υποψήφιους διδάκτορες, καθώς αλλάζει τους όρους χορήγησης πάσο στους...
φοιτητές, βάζοντας το ίδιο ηλικιακό όριο των 29 ετών σε όλους τους φοιτητές, είτε προπτυχιακούς, είτε μεταπτυχιακούς, είτε υποψήφιους διδάκτορες!
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου δικαιούνται πασο οι προπτυχιακοί φοιτητές για 6 χρόνια , οι μεταπτυχιακοί για ένα η για δύο ανάλογα με το πόσα χρόνια διαρκεί το μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα και οι υποψήφιοι διδάκτορες για 4 χρόνια από την ημερομηνία εγγραφής τους , αρκεί κανείς από τους παραπάνω να μην έχει υπερβεί τα 29 έτη!
Αλήθεια κυρία υπουργέ ξέρετε πολλούς υποψήφιους διδάκτορες να έχουν αρχίσει η και τελειώσει το διδακτορικό τους πρόγραμμα πριν τα 29 τους έτη?
Αλήθεια πως μπορεί κάποιος σύμφωνα με την απόφαση σας να δικαιούται πάσο για 6 χρόνια προπτυχιακά για 2 χρόνια μεταπτυχιακά και για 4 χρόνια στο διδακτορικό του πρόγραμμα και παράλληλα να είναι κάτω από 29 ετών, όταν είναι υποψήφιος διδάκτορας;
Με άλλα λόγια κυρία Υπουργέ ουσιαστικά κόβεται το πάσο απο τους υποψήφιους διδάκτορες και απορώ για ποιο λόγο το κάνετε αυτό;
Άραγε τα οικονομικά του κράτους που θέλετε να προστατεύσετε κινδυνεύουν απο τα πάσο των υποψηφίων διδακτόρων ;
Ξεχνάτε μάλλον οτι ως υπουργός παιδείας έχετε υποχρέωση να προστατεύετε τα συμφέροντα των φοιτητών και οχι με μικρολογιστικές αποφάσεις τάχα τα οικονομικά του κράτους!
Οι υποψήφιοι διδάκτορες διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την απόφαση και ζητούν να τους χορηγείται πασο με μοναδικό κριτήριο τα 4 έτη απο την ημερομηνία εγγραφής τους και χωρίς κανένα άλλο ηλικιακό κριτήριο που ουσιαστικά τους εξαιρεί από τη χορήγηση του!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!