tromaktiko: Ναί η όχι στα χρυσωρυχεία; Προβληματισμός ευθύνης, απόφαση ζωής!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ναί η όχι στα χρυσωρυχεία; Προβληματισμός ευθύνης, απόφαση ζωής!



του Θανάση Ζωγράφου
Είναι λίγα έως και ελάχιστα τα ναι και όχι που η ζωή μας επιβάλλει. Άλλωστε και αυτή συνεχώς μεταβάλλεται δημιουργώντας εκπλήξεις και ανατροπές! Έτσι λοιπόν...οι θέσεις και η στάση μας απέναντι σε γεγονότα και καταστάσεις διαμορφώνεται σύμφωνα με τα δεδομένα των συνθηκών που επικρατούν.

Η ποιότητα, η ροή, ο τρόπος και η μορφή της πληροφόρησης επηρεάζουν σημαντικά τις αποφάσεις μας. όταν μάλιστα αυτές παίρνονται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες! Πολλές είναι επίσης οι φορές που το "εγώ" έχει ανάγκη ή υποχρεώνεται να ενταχθεί σε ένα οποιοδήποτε σχήμα του "εμείς".
Ο καταιγισμός της παραπληροφόρησης, σε αρκετές περιπτώσεις, εξοστρακίζει τις ενοχές ή ακόμα και τις εκμηδενίζει. Τα πιστεύω ανασυντίθενται διότι το αποτέλεσμα της συνείδησης ανασυγκροτείται συνεχώς και ολοκληρώνεται (ίσως) σε βάθος χρόνου. Όχι σπάνια εξαρτάται και από αστάθμητους παράγοντες. Η διαχείριση της ουσιαστικής αλλά κυρίως ειλικρινούς πληροφόρησης είναι ασύμβατη με την πολιτική τακτική και την στρατηγική για την χειραγώγηση και την κατεύθυνση των μαζών. Για το σύστημα, (το κάθε σύστημα) είναι βολικό να έχει σε σύγχυση τις μάζες. Τα επικοινωνιακά τρικ του πολιτικού χώρου, αλλά γιατί όχι και των ιδιωτικών ή εταιρικών συμφερόντων, αλλοιώνουν κάποιες φορές την πραγματικότητα κάνοντάς μας εύκολη λεία. Τα παραπάνω λοιπόν (και όχι μόνο) δίνουν το δικαίωμα σε όλους μας, χωρίς καμία υποχρέωση απολογίας, να ακυρώσουμε ή να επικυρώσουμε τις αρχικές μας τοποθετήσεις!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!