tromaktiko: Ψυχρή προδιαγράφεται η υποδοχή του Στρος-Καν από τους συντρόφους Σοσιαλιστές

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ψυχρή προδιαγράφεται η υποδοχή του Στρος-Καν από τους συντρόφους Σοσιαλιστές



Πληθαίνουν τα σημάδια αποστασιοποίησης των στελεχών του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ ο τέως επικεφαλής του... ΔΝΤ και κάποτε υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος στις επόμενες προεδρικές εκλογές ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Παρίσι.

Μετά τα επιφυλακτικά σχόλια αρκετών Σοσιαλιστών για την υπόθεση, η ίδια η Μαρτίν Ομπρί πήρε, για πρώτη φορά, σαφείς αποστάσεις από τον Στρος-Καν, λέγοντας πως «έχει την ίδια άποψη με πολλές γυναίκες για την στάση του Ντομινίκ Στρος-Καν απέναντι στο αντίθετο φύλο».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα, αφού στη Νέα Υόρκη κατέπεσαν, ουσιαστικά, οι κατηγορίες σε βάρος του. Η επιστροφή θα γίνει, σύμφωνα με τη γαλλική «Le Figaro», το πρωί της Κυριακής στο κεντρικό αεροδρόμιο του Παρισιού.

Η Μαρτίν Ομπρί επανέλαβε, σε συνέντευξή της την Τετάρτη στο Canal+, τη «μεγάλη ανακούφισή» της και προέτρεψε μάλιστα «να γίνουν σεβαστές οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, να τον αφήσουν να κάνει αυτό που θέλει περισσότερο, δηλαδή, να ξαναζήσει κανονικά και να μιλήσει την στιγμή που θα αποφασίσει».

Όμως, η Ομπρί ανέφερε με νόημα πως «έχει την ίδια άποψη με πολλές γυναίκες για την στάση του Ντομινίκ Στρος-Καν απέναντι στο αντίθετο φύλο».

«Ήμουν η πρώτη που έλεγε από την πρώτη ημέρα ότι θα πρέπει να υπερασπιστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, (αλλά και) το θύμα και τις δηλώσεις του", πρόσθεσε η Ομπρί αναφερόμενη στην Ναφισατού Ντιαλό, τη νεοϋορκέζα καμαριέρα που έκανε μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός και σεβαστό πρόσωπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μισέλ Ροκάρ ήταν πιο καυστικός, κρίνοντας την Δευτέρα ότι ο Ντομινίκ Στρος έχει προσβληθεί από «ψυχική ασθένεια» που τον εμπόδισε να «ελέγξει τις παρορμήσεις του».

Μάζεψε πάντως αργότερα τις δηλώσεις του, λέγοντας την Τρίτη πως «λυπάται για το ότι οι αιχμηρές δηλώσεις που έκανε μπορεί να πλήγωσαν τον φίλο του Ντομινίκ Στρος-Καν και θα ήθελε να του ζητήσει συγγνώμη».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!