tromaktiko: Αγαπημένε μου Βουλευτή...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αγαπημένε μου Βουλευτή...



Ο τίτλος από ότι καταλαβαίνεις είναι ειρωνικός, μια τέχνη άλλωστε που γνωρίζεις και εξασκείς τόσα χρόνια.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα είσαι καθώς πια, το ότι είσαι βουλευτής μου αρκεί, είσαι το ίδιο με τους άλλους.
Θέλω να σου παρουσιάσω μια άλλη Ελλάδα σίγουρα μια Ελλάδα που δεν έχεις ζήσει από κοντά γιατί δεν θα άντεχες ούτε μια ημέρα.
Μια Ελλάδα που για την σημερινή της κατάσταση εσύ έχεις το σύνολο της ευθύνης.
Υπάρχουν πατέρες που με μια μικρή αποζημίωση στο χέρι σκέφτονται πως θα πουν στην οικογένεια τους ότι απολύθηκαν, πως θα τα βγάλουν πέρα μόλις τον επόμενο μήνα και τι θα πρέπει να στερηθούν τα παιδιά τους μέχρι να βρουν δουλειά
Αν χρειάζεσαι επεξήγηση στο τι σημαίνουν κάποιες λέξεις όπως δουλειά , στέρηση και απόγνωση υπάρχουν σε αρκετά λεξικά ψάξτο.
Υπάρχουν συνταξιούχοι των 600 ευρώ που βλέπουν μέσα σε 2 μήνες να τους ζητάτε ποσοστά επι της σύνταξης, φόρο για το σπίτι ενώ ήδη τους έχετε κόψει τόσα τους τελευταίους μήνες, με χιλιάδες απειλές παράλληλα αν δεν συμμορφωθούν.
Υπάρχουν γέροντες που τρέμουν στην ημέρα που κάποιος διαρρήκτης, ληστής, τσαντάκιας θα βγάλει όλο του το μισό πάνω στο σώμα τους, στερώντας ακόμα και τα λίγα υπάρχοντα τους είτε στον δρόμο, είτε μέσα στο σπίτι του.
Ίσως μάλιστα να είναι και κάποιος από αυτούς που βγάλατε πρόσφατα από την φυλακή με άδεια ή κάποιος από αυτούς που αφήσατε ξανά στον δρόμο γιατί έχουν συμφόρηση οι φυλακές.
Υπάρχουν οικογένειες που δεν χαμογελάνε πια, γιατί δεν ξέρουν για πόσο θα έχουν δουλειά και περιμένουν με τρόμο να δουν κάθε βράδυ, τι άλλο έχουν να χάσουν.
Υπάρχουν νέα παιδιά που τώρα προσπαθούν να μπουν στη ζωή και ήδη τους έχετε διαλύσει ψυχολογικά, παιδιά που τους δείχνετε την πόρτα της εξόδου από την χώρα.
Υπάρχουν διαδηλωτές με ανοιγμένα κεφάλια γιατί «τόλμησαν» να αμφισβητήσουν την πολιτική σου.
Στον δικό σας αγγελικά πλασμένο κόσμο, δεν υπάρχει ανεργία, ούτε για εσάς ούτε για τους συγγενείς σας.
Αποζημίωση υπάρχει, αλλά δεν είναι απόλυσης είναι επιτροπής, ή εκτός έδρας η κάποια από τις 500 άλλες αποζημιώσεις, φτιαγμένες από εσάς για εσάς.
Δεν υπάρχουν συνταξιούχοι των 600 ευρώ, εκτός και αν μιλάμε για ημερήσια σύνταξη και για τους δικούς σας συνταξιούχους έχετε υπολογίσει κάτι
Οι διαρρήκτες και οι ληστές είναι για τους φτωχούς καθώς πάνοπλοι αστυνομικοί φροντίζουν για την ασφάλεια σας όλο το 24ωρω.
Σίγουρα κάνετε τον αγώνα σας και εκνευρίζεστε! Ειδικά όταν κάποιος τολμήσει να σας στερήσει κυβικά στο βουλευτικό σας αυτοκίνητο, κάποιο από τα χιλιάδες προνόμια σας και κάθεστε και καβγαδίζετε μέσα στον μικρόκοσμο σας για πράγματα τα οποία αν είχατε έστω και λίγο ήθος θα έπρεπε να τα είχατε παραχωρήσει στο κράτος.
Τώρα αγαπημένε μου βουλευτή κάτσε μπροστά στον καθρέφτη και σκέψου όλα αυτά, άνοιξε ένα βιβλίο ιστορίας και βάλε τον ευατό σου μέσα σε αυτό για να δεις τι θα γράφει η ιστορία για εσένα σε λίγα χρόνια.
Πάνω από 1.800 αδέρφια μας έχουν αυτοκτονήσει λόγο κρίσης, πολλοί γέροντες επισκέπτονται τα σκουπίδια πιο συχνά από του σούπερ μάρκετ, εκατοντάδες ψάχνουν δύναμη να σηκωθούν μετά από τα χτυπήματα των ληστών με κάποιους να μην σηκώνονται ποτέ.
Νέοι άνθρωποι βρίσκουν την δύναμη να κάνουν ακόμα και πλάκα με τους φίλους τους, παρόλο τον πόλεμο που δέχονται.
Πέρα από τα παραπάνω η βασική μας διαφορά ξέρεις πια είναι? Ότι πάντα θα έχουμε κάποιον να μας κρατήσει για λίγο και να μας δώσει κουράγιο.
Πάντα θα υπάρχει κάποιος να μας βοηθήσει να σηκωθούμε και να μας υποσχεθεί ότι όλα θα πάνε καλά.
Πάντα θα έχουμε τα παιδιά και τους γονείς μας να μας δίνουν κουράγιο σε αυτά που κάνουμε… και εσύ πάντα θα έχεις την περιφρόνηση μας γιατί ήσουν μέσα στην καρδιά του προβλήματος και δεν έκανες τίποτα γιατί ποτέ δεν τόλμησες να συγκρουστείς με το πρόεδρο σου με τον φόβο μην χάσει τα προνομία σου και ποτέ δεν είχες τα κότσια να απειλήσεις με παραίτηση αν δεν πλήρωναν οι πλούσιοι στην Ελλάδα.
Άλλωστε τους ξέρεις πια με τα μικρά τους ονόματα.
Δεν είσαι πολιτικός, είσαι ένας θρασύδειλος φοβισμένος δημόσιος υπάλληλος που κάνει υποκλίσεις και τεμενάδες στα αφεντικά του και πουλάει μαγκιά στους πολίτες κρυμμένος πίσω από την θέση και την εξουσία που του έχουν δώσει.
Κοίτα ακόμα μια φορά τον εαυτό σου στον καθρέφτη, τώρα κατάλαβες ότι δεν αξίζεις ούτε καν το σάλιο μας για να σε φτύσουμε?
Η ιστορία γράφετε την ώρα που μιλάμε, και πολλές φορές επαναλαμβάνετε, πάντα θα υπάρχουν Σπαρτιάτες και πάντα θα υπάρχουν εφιάλτες!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!