tromaktiko: Στην Υεμένη ο πρόεδρος Saleh

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Υεμένη ο πρόεδρος Saleh



Ο πρόεδρος της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, ο οποίος βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο ανάρρωσής του από την επίθεση στην προεδρική... του κατοικία στις 3 Ιουνίου, επέστρεψε πίσω στην Υεμένη, μετέδωσε το Al Jazeera, επικαλούμενο έκτακτο δελτίο της κρατικής τηλεόρασης της ασιατικής χώρας.

«Ο Ali Abdullah Saleh, πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέστρεψε σήμερα το πρωί στη χώρα με ασφάλεια, έπειτα από ένα ταξίδι για θεραπεία στο Ριάντ (πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας), που διήρκεσε περισσότερο από τρεις μήνες» ανέφερε δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης.

Την είδηση μετέδωσε και το βρετανικό Skynews. Ο πρόεδρος Saleh βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 33 χρόνια. Η άφιξή του θεωρείται αναπάντεχη, καθώς αξιωματούχοι της κυβέρνησης στην Υεμένη είχαν αφήσει να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με διαμεσολαβητή στη Σαουδική Αραβία για τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Εν τω μεταξύ, οι μάχες μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και μελών των φυλών που επιθυμούν την απομάκρυνση του προέδρου της Υεμένης συνεχίστηκαν και χθες στην πρωτεύουσα της χώρας, Σανάα. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!