tromaktiko: Δραστική συνταγογράφηση!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δραστική συνταγογράφηση!



Είμαι Φ/ός και απόψε εφημερεύω!
Το γνωστό Φ/κο για το στομάχι Losec έχει έλλειψη καιρό τώρα, όπως είχε για καιρό και η ασπιρίνη...
(γιατί η εταιρεία του θεωρεί χαμηλή την τιμή του, αλλά αυτό μπορεί και να μην παίζει κανένα ρόλο, έ;, μπορεί και να είναι τυχαίο συμβάν, όπως διατείνονται διάφοροι εξυπναδολόγοι!)
Ερχονται δεκάδες οι συνταγές από το κοντινό Νοσοκομείο όπου τα μαθητούδια που κάνουν τις εφημερίες (ειδικευόμενοι) γράφουν κατά κόρον αυτό που ξέρουν πιο πολύ (όχι ότι άμα ήταν οι Επιμελητές θα ήξεραν περισσότερα αφού λογικό είναι ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ξέρουν τί συμβαίνει στην αγορά)!
Αναγκάζομαι να εξηγώ στον κάθε έναν ότι καλύτερα να πάρει κάποιο Φ/κο άλλης Εταιρίας με την ίδια δραστική ουσία (ομεπραζόλη) παρα να μείνει χωρίς Φ/κο!!!!!
Οι περισσότεροι πείθονται φυσικά, γιατί έχουν εμπιστοσύνη στο Φ/ό αφού μέχρι τώρα έχουν δει τους γιατρούς να τους αλλάζουν κάθε μήνα τα φάρμακά τους ανάλογα με το ποιά Εταιρία πληρώνει πιο καλά, αλλά δεν έχουν παρόμοια δείγματα από το Φ/ό της γειτονιάς τους!!!
Συγκεκριμένα αλλάζουν τις καθημερινές το Losec με ένα από τα δεκάδες "αντίγραφά" του όπως τα αναφέρουν υποτιμητικά και αναγκαζόμαστε να έχουμε γεμάτα τα ράφια μας με άπειρες μάρκες του ίδιου Φ/κου, αλλά απόψε κανενός τη συνταγή δεν μπορώ να εκτελέσω σωστά!!! Λες και με νοιάζει στην τελική ποιό να δώσω κύριοι! Να έχω να δώσω στον κοσμάκη με ενδιαφέρει!!!!!!!
Εν τω μεταξύ αυτά τα "αντίγραφα" είναι Φ/κα που παρασκευάζονται εδώ στην Ελλάδα στα ελληνικά εργοστάσια!!! Δε νομίζω να νομίζει κανείς ότι εμείς εδώ ανακαλύπτουμε φάρμακα παγκόσμιας εμβέλιας και άλλοι τα "αντιγράφουν"! Δυστυχώς αγαπητοί συμπολίτες μου, αμερικάνικες, γαλλικές και άλλες πολυεθνικές τα ανακαλύπτουν και εμείς εδώ τα αντιγράφουμε! Κι αν το πρωτότυπο κοστίζει 100ευρώ το "αντίγραφο" κοστίζει 70!!!!!
Αν είναι καλά; Ας πάνε να τα ελέγξουν, αν αμφιβάλλουν!! Εκεί είναι τα εργοστάσια! Τα ξένα μπορούν να τα ελέγξουν..?.. που..? στην Κίνα ή στην Ινδία ή στην Αμερική!!!
.. κι άλλη συνταγή με Losec! Για να δούμε, θα μας λύσει τα χέρια το Υπουργείο ή θα "ακολουθήσει" τα συμφέροντα των πολυεθνικών;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!