tromaktiko: Η απάντηση στον πιστολέρο: Πιστο-ΛΕΤΟ!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση στον πιστολέρο: Πιστο-ΛΕΤΟ!



Πάλι σκόραρε σε βάρος του Παναθηναϊκού ο Μήτρογλου, αλλά ο Λέτο απάντησε με γκολάρα στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Με 10 παίκτες από το 3΄ οι πράσινοι (αποβολή Καρνέζη). Ντεμπούτο για τον νεαρό Καπίνο.

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μετά από ένα κάκιστο πρώτο μέρος, από το οποίο όμως κρατάμε την αποβολή του Ορέστη Καρνέζη μόλις στο 3ο λεπτό, οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος. Σε αυτό είδαμε το γκολ του Μήτρογλου με κεφαλιά στο 53' και το πολύ ωραίο τέρμα του Λέτο στο 86' για την ισοφάριση.

Με το σημερινό αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες έμειναν αήττητες στο πρωτάθλημα, καθώς ο Ατρόμητος είχε μέχρι σήμερα μία ισοπαλία με ΟΦΗ και μία νίκη με Ατρόμητο, ενώ ο ΠΑΟ δύο νίκες με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρωταγωνιστής σε... τρία λεπτά

Το παιχνίδι ξεκίνησε... εντυπωσιακά, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό ο Ορέστης Καρνέζης (σ.σ. την τελευταία στιγμή είχε πάρει θέση βασικού μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Κοτσόλης την Παρασκευή) αποχώρησε από το ματς με κόκκινη κάρτα! Ο Επστάιν βγήκε πολύ έξυπνα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και στην προσπάθεια του να περάσει την μπάλα πάνω από τον πορτιέρο των «πρασίνων», αυτός την... μπλόκαρε. Ο Γιάχος του έδειξε αμέσως κόκκινη κάρτα και έτσι στο ματς πέρασε ο νεαρός Καπίνος, ο οποίος έκανε και ντεμπούτο σε επαγγελματική κατηγορία.

Σε 45 λεπτά, 53 λάθη!

Η αποβολή του Καρνέζη άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και φυσικά τα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος μόλις στο τρίτο λεπτό έβγαλε εκτός ματς τον Σιμάο, για να περάσει στο γήπεδο τον Καπίνο. Παρόλα αυτά, ο Ατρόμητος έδειξε να... αιφνιδιάζεται και στα λεπτά που ακολούθησαν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Αντίθετα, οι «πράσινοι» πάταγαν καλύτερα στο γήπεδο και μέχρι το 20' είχαν κάποιες φάσεις, κυρίως με μακρινά σουτ. Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, όμως και πάλι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Οι καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Περιστερίου, ήταν τα δύο φάουλ του Μήτρογλου στο 6' και στο 48', αλλά και η κεφαλιά του Ζουέλα στο 23'. Αυτό πάντως που θα θυμόμαστε από το πρώτο μέρος, είναι τα πολλά λάθη, 53 συνολικά και για τις δύο ομάδες, τις λίγες φάσεις και το κακό θέαμα.

Ο Μήτρογλου... ξαναχτύπησε και τα «έσπασε»!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Βύντρα αντί του Σεϊταρίδη στα δεξιά της άμυνας και με διάθεση να κυνηγήσει το γκολ. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και πίεσαν ψηλά στα πρώτα λεπτά, ωστόσο αυτός που σκόραρε ήταν ο Ατρόμητος. Στο 53' ο Επστάιν έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μήτρογλου με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο «Μήτρο» που σκόραρε για τέταρτη φορά κόντρα στο «τριφύλλι» (δύο με τον Ολυμπιακό, μία πέρυσι με τον Πανιώνιο και μία σήμερα) πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε. Κλότσησε το σημαιάκι και τις διαφημιστικές πινακίδες και για αυτό τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Το γκολ αυτό πάντως, υποχρέωσε τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να βγουν μπροστά και να ψάξουν την ισοφάριση. Στο 54' ο Ιτάνζ μπλόκαρε το καλό σουτ του Ζέκα, ενώ στο 63' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Γιαννούλης έκοψε την τελευταία στιγμή την σέντρα του Κουίνσι, καθώς ο Λέτο θα ήταν μόνος του με το άδειο τέρμα, ενώ στην συνέχεια η κεφαλιά του Ρούντολφ, που είχε μπει λίγο πριν στο ματς, πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Πάλι μπα-Λέτο!

Από το 70' και μετά ο Παναθηναϊκός πίεσε ακόμα περισσότερο για την ισοφάριση, ωστόσο ο Ατρόμητος έδειχνε να κρατάει εύκολα. Στο 86' ομως, ο Κουίνσι, που ήταν από τους καλύτερους του αγώνα, έφυγε πολύ ωραία από τα αριστερά, έβγαλε και την σέντρα για τον Λέτο και αυτός με ωραίο σουτ από κοντά έκανε το 1-1. Ο Αργεντινός για τρίτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα και απέδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός έψαξε και ένα δεύτερο, όμως ο χρόνος δεν έφτανε...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!