tromaktiko: Βρε μπας και...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Βρε μπας και...



Είναι πλεον δεδομένο πως η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό (δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι μετά από 2 χρόνια περικοπών τέτοιου μεγέθους, μπορεί κανείς να ξανακάνει αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις ανάπτυξης).
Επίσης νομίζω πως είναι γνωστό της πάσης ότι το μοιραίο το καθυστερούν οι εταίροι μας ώστε να σώσουν όσα περισσότερα προλάβουν, από τα κεφάλαιά τους.
Υπό αυτές τις συνθήκες όμως, βλέπω τους πολιτικούς να παίρνουν ακόμα πιο ακραία μέτρα. Και αναρωτιέμαι:
Βρε μπας και προκαλούν επίτηδες??? Δεν μπορεί να είναι τόσο ανεγκέφαλοι και να έχουν τόσο μεγάλη άγνοια της επιστήμης που κατέχουν.
Δεν μπορεί να καταπνίγουν τόσο βίαια ειρηνικές λαϊκές εξεγέρσεις. Δεν μπορεί να αποζημούν το μεροκάματο των φτωχών, μή αγγίζοντας τους πλούσιους. Δεν μπορεί να εξαιρούν από τα νέα μέτρα τους μεγιστάνες. Δεν μπορεί να τα κάνουν όλα αυτά και να μην φοβούνται την επανάσταση, να μην τους περνάει καν από το μυαλό ότι θα γίνει το "μπαμ".
Άρχισα να αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως επίτηδες προκαλούν. Μήπως επίτηδες βγαίνουν στα κανάλια και ψεύδονται απροκάλυπτα. Μήπως δεν έχουν την επιλογή να χρεωκοπήσουν οι ίδιοι (δεν τους αφήνουν οι εταίροι μας) αλλά το επιθυμούν με όλη τους την καρδιά (είμαι σίγουρος πως θα έχουν πολλά κέρδη από την χρεωκοπεία της χώρας που υπηρετούν). Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
Τόσα χρόνια κοίμιζαν τον Έλληνα, τον έκαναν ζόμπι. Ο Έλληνας θέλει να επαναστατήσει, θέλει να παλέψει για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, αλλά κάτι τον κρατάει πίσω. Αυτό το κάτι μας το πέρασαν οι κυβερνώντες με πολλούς τρόπους και βασανιστικά αργά. Και τώρα όλα δείχνουν πως προσπαθούν να μας ξυπνήσουν από τον λήθαργο (για προσωπικό τους όφελος, για αυτό να είστε σίγουροι) αλλά δεν μπορούν.
Βρε μπας και η απραξία μας τους έχει απελπίσει? Μπας βασίζονταν στην εξέγερση που δεν κάνουμε?
Δίκοπο μαχαίρι όμως... Από την μια "καλά να πάθουν" από την άλλη αργοπεθαίνουμε. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!