tromaktiko: Δεν είμαστε τόσο φυτά όσο νομίζουν

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είμαστε τόσο φυτά όσο νομίζουν



Πρέπει να πω ότι τα ιστορικά παραδείγματα που χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς είναι τουλάχιστον ατυχή και δείχνουν έλλειψη πραγματικής γνώσης αλλά απλά επιφανειακής.

Η γραμμή μαζινό την οποία αναφέρουν συνεχώς σαν παράδειγμα για δυναμική άμυνα απέναντι σε οτιδήποτε φανταστούν πρέπει κάποιος να τους πει ότι ήταν ένα αποτυχημένο οχυρωματικό έργο που έκαναν οι Γάλλοι για να προστατευθούν από τους Γερμανούς. Τελικά οι Γερμανοί το παρέκαμψαν και κατέκτησαν πάρα πολύ εύκολα τους "φίλους" μας τους Γάλλους.
Ο Τσόρτσιλ όπως μας είπε ο "ευφυής" υπουργός εξωτερικών/αντιπρόεδρος τα είπε αυτά στους Άγγλους και τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα των πράξεων του ; Έβαλε στον πόλεμο μια αυτοκρατορία και έβγαλε μια χώρα υποτελή των Αμερικάνων.
Άρα αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε σωστά τα λεγόμενα θα λέγαμε ότι μπαίνουμε σε μάχη με οχυρωματικά έργα που εύκολα θα αχρηστευθούν και θα γίνουν απλά τόποι για τουρίστες και οι πολιτικοί μας μας υποσχέθηκαν ότι όταν θα τελειώσει η μάχη θα είμαστε ένα απλό υποβαθμισμένο προτεκτοράτο, δεκανίκι της νέας τάξης πραγμάτων.

togyalinospiti.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!