tromaktiko: Καταρρέουν τα ΚΕΠ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καταρρέουν τα ΚΕΠ



Καταρρέουν μέρα με την ημέρα τα περισσότερα ΚΕΠ σε όλη τη χώρα. Η λήξη των τελευταίων συμβάσεων έργου...
(οι περισσότερες με διαδικασίες ΑΣΕΠ)μέσα στον Αύγουστο έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας για την λειτουργία των υπηρεσιών.
Δήμοι της περιφέρειες αναγκάζονται να κλείσουν ΚΕΠ γιατί εκτός των απαραίτητων πόρων δεν έχουν προσωπικό για την λειτουργία τους. Από την άλλη τα ΚΕΠ σε μεγάλα αστικά κέντρα αναγκάζονται να ασφυκτιουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Οι συνάδελφοι καλούνται να βγάλουν διπλάσιο όγκο εργασίας γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, όταν με δυσκολία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργεί το ΚΕΠ σε δυο βάρδιες.
Η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρκείται να αναφέρει την χρησιμότητα της ύπαρξης των ΚΕΠ χωρίς να έχει προταθεί συγκεκριμένη λύση.
Αντίθετα συνεχώς τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα χωρίς να υπάρχει ούτε προσωπικό ούτε πόροι. Αποτέλεσμα είναι το ΚΕΠ να μεταλλάσσετε ως η αποκλειστική θυρίδα συναλλαγής του δημοσίου επειδή το υπόλοιπο δημόσιου δεν μπορεί να λειτουργήσει!
Υπήρξα συμβασιούχος στα ΚΕΠ και πραγματικά με λυπεί η κατάσταση γιατί ο θεσμός που έχει καταξιωθεί αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζόμενούς του καταλήγει να γίνει ο διοικητικός πασπαρτού του ελληνικού κράτους. ¨Ολα αυτά χωρίς πρόγραμμα και χωρίς κανένα σχέδιο. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει διογκωθεί κατά πολύ ο χρόνος αναμονής των πολιτών στα ΚΕΠ και οι συνάδελφοι να προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα κακώς ελληνικά κείμενα διότι όλοι έχουν συνηθίσει να λένε "πηγενε στο ΚΕΠ..."

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!