tromaktiko: Καθυστέρηση πληρωμών ΙΚΑ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Καθυστέρηση πληρωμών ΙΚΑ



Εδώ και 2 μήνες έχω γίνει πατέρας για δεύτερη φορά και είμαι ασφαλισμένος ,δυστυχώς , και εγώ και η γυναίκα μου στο ΙΚΑ . Πέντε μέρες λοιπόν... μετά την έξοδο μας από το μαιευτήριο η σύζυγος μου πέρασε το κατώφλι του ΙΚΑ για να κάνει τα απαραίτητα χαρτιά για να λάβει το βοήθημα τοκετού αλλά και ο επίδομα λοχείας το όποιο δικαιούται . Της ανάφεραν τότε ότι «το ΙΚΑ πληρώνει πλέον κάθε 1 και 15 του μηνός μέσω τραπεζικού λογαριασμού» . Και από τότε περιμένουμε τα χρήματα αυτά . Τι θα γίνει λοιπόν ; Μήπως εκεί στο ΙΚΑ περιμείνουνε το παΐδι να περπατήσει για να πάει να τα πάρει μόνο του ; Το παΐδι μου μήπως θα καθυστερήσει να έχει έξοδα ;
Μήπως όμως και εμείς θα πρέπει να καθυστερούμε να πληρώνουμε το ΙΚΑ . Αλλά εμάς το ΙΚΑ μας κρατά τις εισφορές του πάντα στην ώρα τους και μάλιστα αν κάποιος επιχειρήσει να αργήσει την εισφορά σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο αυτό βάζει πρόστιμα.
Ευτυχώς για μένα και την οικογένεια μου εγώ συνεχίζω να εργάζομαι και να έχουμε έσοδα. Αλλά έρχομαι και στην θέση κάποιου ανέργου – απολυμένου πατερά που περιμένει αυτά τα λεφτά για να πάρει γάλα για το νεογέννητο παιδί του αλλά και για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της οικογένειας του.
Ένας αγανακτισμένος πολίτης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!