tromaktiko: Μένουμε...Γαύδο!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μένουμε...Γαύδο!



Στα όρια της απελπισίας βρίσκονται δεκάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. στη Γαύδο. Λόγω της απαγόρευσης του απόπλου των...

 οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής, δε μπορούν να επιστρέψουν με τα αυτοκίνητα τους στους προορισμούς τους. Για αρκετούς έχει ήδη λήξει η άδεια τους από την εργασία τους. Όπως καταγγέλλουν έχουν γίνει τηλεφωνικά μπαλάκι μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επισκέπτης από τη Γαύδο καταγγέλλει ότι εδώ και δύο μέρες έπρεπε να είχε γυρίσει στα Χανιά, στη δουλειά του. Η απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι ότι γίνονται συνεχώς συσκέψεις για να βρεθεί λύση στο θέμα.

Εν τω μεταξύ μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ξένοι τουρίστες. Δε μπορούν να πιστέψουν ότι ξέμειναν σε μια ξένη χώρα. Όπως είναι κατανοητό είναι πολύ δύσκολο να φύγουν χωρίς τα οχήματα τους και όταν δοθεί η λύση, να επιστρέψουν και πάλι στο ακριτικό νησί για να τα πάρουν. Ιταλός τουρίστας ήδη συγκεντρώνει υπογραφές από τους 100 ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που περιμένουν στη Γαύδο για να προσφύγει δικαστικά εναντίον του αρμόδιου Υπουργείου αλλά και της ακτοπλοϊκής εταιρίας.

Από την πλευρά του ο Λιμενάρχης Χανίων Αντώνης δασκαλάκης σημειώνει ότι η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες και για τη μεταφορά καυσίμων αλλά και την αποκομιδή των απορριμμάτων κυρίως
στην Αγία Ρουμέλη και το Λουτρό Σφακίων.

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι μαζί με την υπομονή των επισκεπτών τελειώνουν και τα χρήματα τους. Αν τελειώσει και το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις στη Γαύδο η κατάσταση θα είναι τραγική.


Τέλος ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη εξέδωσε η Τοπική Ένωση Δήμων κ Κοινοτήτων Χανίων. Ο γραμματέας της ΤΕΔΚ σημειώνει ότι η κατάληψη του πλοίου Σαμαριά είναι προς μίμηση για όλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

neatv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!