tromaktiko: To ΑΠΟΕΛ γράφει την δική του ιστορία!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

To ΑΠΟΕΛ γράφει την δική του ιστορία!



Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα; Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στα προγνωστικά αλλά και στα λεγόμενα του προπονητή τους, απέδειξαν ότι είναι ομάδα έτοιμη για το ανώτατο Ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα σε ένα δίλεπτο… γύρισε το παιχνίδι, με γκολ των… γνωστών Μαντούκα και Άιλτον και πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Με 4-2-3-1 και Ολιβέιρα

Χωρίς εκπλήξεις και με την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε την πρόκριση στους Ομίλους, με τον Ολιβέιρα να παίρνει την θέση του Κόντη, παρέταξε την ομάδα του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 4-2-3-1 και Χιώτης στον άσο, Πουρσαϊτίδης δεξί μπακ, Μποαβεντούρα αριστερό μπακ καιΖόρζε-Ολιβέιρα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοράις και Πίντο αμυντικά χαφ, Μαρσίνιο σε πιο ελεύθερο ρόλο, Μαντούκα και Τρισκόσκι στις πτέρυγες και ο Άιλτον στην κορυφή της επίθεσης.

Με τρία στόπερ και Κερζάκοφ στην κορυφή

Με αμυντικούς προσανατολισμούς παρέταξε την ομάδα του ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, έχοντας στο αρχικό σχήμα τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Συγκεκριμένα ο Μαλαφέεφ στον άσο και τριάδα κεντρικών αμυντικών οι Άλβες, Λομπάετς και Χουμποκάν. Στα άκρα δεξί μπακ χαφ ο Ανιουκόφ και αριστερό μπακ ο Κρισίτο ενώ αμυντικά χαφ οι Σιρόκοφ καιΖιριάνοφ. Ντενίσοφ και Ντάνι ήταν λίγο πιο μπροστά και έδιναν στήριγμα στον μοναδικό προωθημένο, Κερζάκοφ.

Ενισχυμένη άμυνα για Ζενίτ, έλεγχος ρυθμού και ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ

Ορεξάτα ξεκίνησε την αναμέτρηση το ΑΠΟΕΛ, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλευόμενο τους αμυντικούς προσανατολισμούς των φιλοξενουμένων, κυριάρχησε κερδίζοντας δύο κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Οι Ρώσοι παρουσιάστηκαν με ενισχυμένη άμυνα, απελευθερώνοντας τα ακραία μπακ Ανιουκόφ και Κρισίτο, τα οποία μετατράπηκαν σε φουλ μπακ και είχαν όλη την γραμμή υπό την ευθύνη τους. Το ΑΠΟΕΛ γυρόφερνε μπροστά στην εστία του Μαλαφέεφ και στο 25’ ο Άιλτον πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Πίντο και επιχείρησε να κρεμάσει τον Ρώστο πορτιέρο, όμως ο Μαλαφέεφ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Σε εξαιρετική βραδιά ο Άιλτον

Η Ζενίτ ήταν μαζεμένη στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να απειλήσει είτε με αντεπιθέσεις, είτε με τα στημένα, όταν προωθείτο η… αεροπορία, οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί δηλαδή. Αντίθετα το ΑΠΟΕΛ έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Άιλτον Αλμέιδα, ο οποίος αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές τον προσωπικό του αντίπαλο Μπρούνο Άλβες, δημιουργούσε συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ. Στο 38’ ο Τρισκόσκι με πλάτη, ελίχθηκε ωραία και έκανε το δυνατό δεξί σουτ, το οποίο σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Μαλαφέεφ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!