tromaktiko: Η Ελλάδα του 2011 το κούρεμα και η επέτειος του όχι...

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα του 2011 το κούρεμα και η επέτειος του όχι...



Σαν σήμερα πριν πολλά πολλά χρόνια ένας “πολιτικός” είπε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Τα χρόνια φαίνεται είναι τόσα πολλά που οι σύγχρονοι πολιτικοί και πολιτικάντηδες ξεχάσαν τη σημασία της λέξης. Όταν κλήθηκαν να σταθούν στο ύψος τους μας είπαν...ψέματα και είπαν καλώς ορίσατε στον εχθρό. Έχει αποδειχθεί ότι φούσκωσαν το έλλειμμα για να μπούμε στο ΔΝΤ. Έχει αποδειχθεί ότι συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες του άλλωτε σοσιαλιστικού χώρου θησαύρισαν με αυτή τη κρίση όπως είπε ο κ. Καμμένος στις 19/10/2011 στην βουλή των....Των ποιών? Των Ελλήνων...?

Έχει αποδειχθεί συγκρίνοντας τους απολογισμούς των 8μήνων 2009 και 2011 το κράτος ξοδεύει περισσότερα απ’ ότι ξόδευε επί Καραμανλή και έχει λιγότερα έσοδα παρά τα μέτρα. Ας δούμε λίγο και το κούρεμα. Το περιβόητο αυτό κούρεμα που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί πανηγυρίζουμε. Το διάβασα το ξαναδιάβασα και κατέληξα στο ότι είτε είναι χαζοί οι κύριοι της κυβερνήσεως του 22% (με την αποχή μας έγιναν κυβέρνηση του 45%) είτε έχουν κάποιο σχέδιο παράδοσης της χώρας σε ξένα συμφέροντα.

Το 2009 μας όλος ο ελληνικός λαός (22%) ψήφισε τον μεγάλο αυτό πολιτικο του Λεφτά υπάρχουν....Μας έπεισε ο κυριος αυτός που για την ιστορία μας θα τον ονομάσουμε Γιώργο ότι τα πράγματα ήταν όλα ρόδινα και ωραία και ότι ο αντίπαλός του (για την ιστορία) Κώστας μας παραμύθοιαζε. Μας είπε ότι το βασίλειο της Αιγαίου δεν έχει ανάγκη κανέναν και ότι τα χρόνια της λιτότητας του Κώστα θα περνούσαν. Δεν είναι δυνατόν έλεγε να έχουμε ένα βασίλειο που οι νέοι πληρώνονται με 700 ευρώ. Που η βενζίνη είναι στο 1 ευρώ το λίτρο, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι το πολύ 7% και το χρέος να είναι στο 115% του ΑΕΠ. Ο Κώστας φταίει. Μετά το ψηφίσαμε αυτόν τον εθνικό ευεργέτη και δύο μήνες μετά μας είπανε ότι πρέπει να μπούμε στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι κάποιοι κακοί άνθρωποι που πριν κάποια χρόνια (2008) ο Γιώργος μας είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες του. Μάλλον το ξέχασε το παιδί για εκείνο το χειμώνα του 2010 μας το παρουσίασε σαν σανίδα σωτηρίας αφού τα είχε βρει με τον κύριο Τρως Can ή κάπως έτσι. Το είπε σε μια συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι αλλά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν μας το δείξανε για να μην μας αγχώσουν. Ε μετά από αυτό μας σώσανε 3-4 φορές και καταφέρανε τα παρακάτω μέχρι προχθές.
  • Μισθό 500 ευρω
  • Ανεργία 20%
  • Μειωση αποδοχών κοντά στα 40%
  • αυξηση φόρων
  • αύξηση φπα
  • Χαράτσια
  • Εξαθλίωση
  • Ελλειμα κοντά στο 20%
  • πάγωμα των δημοσίων έργων
  • SPREADS 3000 μβ. Επειδή το ακούμε είναι απλά το επιτόκιο δανεισμού. Το 2009 ηταν 110 μβ
  • 18 Δισεκατόμυρια τόκους δανείων καθε χρόνο
  • Το μεγαλύτερο δάνειο που έχει πάρει χώρα,αυξηση του χρέους κατά 30% και δέσμευση σε οικονομική σκλαβιά για 20 χρόνια. 
  • Πάγωμα των ενεργειακών συμφωνιών με τη Ρωσσία. Ναι ένας αγωγός και κάτι πετρέλαια που θα φέρνανε καμια 15 δις έσοδα το χρόνο... Αλλά γιατί να τα κρατήσουμε... Λεφτά υπαρχουν.

Είναι κι αλλα πολλά αλλά βαριέμαι να τα γράψω όλα.
Ε, με όλα αυτά ήρθε και το κούρεμα. Μας λένε δηλαδή ότι ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ο Γιώργος και η παρέα πέρα από τα 28 δις που έβγαλαν εκεί στο ΣΟΙ με κάτι CDS κάπως έτσι που είπε και ο Καμμένος

να κάνουν την Ελλάδα του 2020 να χρωστάει μόλις 120% του ΑΕΠ. Δηλαδή περισότερα απ όσα χρωστούσε το 2009. Με χειρότερη οικονομία. Με περισότερα έξοδα. Με χειρότερη ζωή για το λαό. Με τους ξένους να έχουν εκμεταλευτεί τα πάντα. Και άντε εντάξει μας θεωρούνε μαλάκες και είμαστε αφού δεν τους αναγκάζουμε σε παραίτηση για να πάμε σε εκλογές. Αλλά πόσο μαλάκες πρέπει να μας θεώρουνε που πιστεύουν ότι θα τους ξαναψηφίσουμε και παίρνουν αποφάσεις για το 2020;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!