tromaktiko: 48ωρη απεργία της εξωτερικής φρουράς Αλικαρνασσού στις 4 και 5 οκτωβρίου 2011

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

48ωρη απεργία της εξωτερικής φρουράς Αλικαρνασσού στις 4 και 5 οκτωβρίου 2011



ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, από την εξωτερική φρουρά Αλικαρνασσού». Όπως μας παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α Κύριο Ι. Συκιωτάκη.
Οι εξωτερικοί φρουροί του καταστήματος κράτησης της Αλικαρνασσού (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α), ως μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2011, που εξήγγειλε η Ομοσπονδία μας .

Με την στάση μας αυτή διαμαρτυρόμαστε, έντονα, στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης και ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων.

Ως εργαζόμενοι στην εξωτερική φρουρά του καταστήματος κράτησης της Αλικαρνασσού, συμμετέχουμε στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 5 Οκτωβρίου 2011 και θα δώσουμε ενεργά το παρόν στο συμβολικό αποκλεισμό του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κατά τις πρωινές ώρες.

Τα μέλη του σωματείου της εξωτερικής φρουράς, του καταστήματος κράτησης της Αλικαρνασσού, συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση αυτή γιατί :

· Θεωρούμε απαράδεκτο, λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, να παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. Παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων).

· Θεωρούμε υποκριτικό, να έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρης αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων.

· Θεωρούμε αδιανόητο, να μην έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.

· Θεωρούμε τραγικό, λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, να μην τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των καταστημάτων κράτησης κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

Διεκδικούμε:
α) Προστασία εισοδήματος.
β) Καθιέρωση ειδικού μισθολογίου-ειδικών επιδομάτων λόγω της ιδιαίτερης εργασίας μας.
γ) 'Άμεση καταβολή δεδουλευμένης εργασίας (Νυχτερινά-Εξαιρέσιμα) από το 2009.
δ) Εξαίρεση της Υπηρεσίας μας από τον κανόνα 1 προς 10 στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας μας ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω ελλείψεως του προσωπικού (50% κενές οργανικές θέσεις), δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Το διοικητικό συμβούλιο, είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!