tromaktiko: ΕΣΕΕ: Πρωτοβουλία για τη σύναψη ''κοινωνικού συμβολαίου αλληλεγγύης''

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΕΕ: Πρωτοβουλία για τη σύναψη ''κοινωνικού συμβολαίου αλληλεγγύης''



Πρωτοβουλία ευρείας κοινωνικής συμφωνίας, με σκοπό τη δημιουργία ενός ''κοινωνικού συμβολαίου αλληλεγγύης'' που θα οδηγήσει σε κοινωνική και εργασιακή... ειρήνη και θα προταθεί στην τρόικα για υπογραφή, ανέλαβε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σχετική συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΣΕΕ με εκπροσώπους όλων των κοινωνικών εταίρων (ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μισθωτούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχους, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς, ταξιτζήδες κλπ) με στόχο τη συγκρότηση μια ευρύτερης κοινωνικής συμφωνίας ''για τη διάσωση της Ελλάδας και την επιβίωση της μεσαίας τάξης'' όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, που ανέλαβε και την πρωτοβουλία, ανέφερε στην ομιλία του χαρακτηριστικά: ''έχουμε ραντεβού με τη χρεοκοπία απομένει να μάθουμε το χρόνο συνάντησης''. Ανέφερε ότι τα 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν μειώσει την κατανάλωση στα απαραίτητα προϊόντα και το μείγμα της πολιτική που ακολουθείται οδηγεί σε μαρασμό ολόκληρη την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να υποχωρήσει κατά 6,2% για όλο το 2011 που υπολογίζεται σε 10 δισ ευρώ ενώ το 2012 αναμένεται να συρρικνωθεί κατά επιπλέον 3,5 δισ ευρώ. Πρόκειται, όπως σημειώθηκε από τους ομιλητές, για μια οικονομία που πεθαίνει και μια κοινωνία που εξαθλιώνεται.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!