tromaktiko: Τη φωνή τους σε λογοτεχνικά αριστουργήματα δανείζουν διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τη φωνή τους σε λογοτεχνικά αριστουργήματα δανείζουν διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ



Μπορεί στα Σφραγισμένα Χείλη η Κέιτ Γουίνσλετ να μην ήξερε να διαβάζει, ωστόσο, στην πραγματικότητα θα διαβάσει και μάλιστα το βιβλίο του Εμίλ Ζολά Τερέζα Ρακέν. Η Γουίνσλετ δεν είναι η μόνη διάσημη σταρ που επιστρατεύεται για την ηχογράφηση ενός audio book. Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν και Ντάστιν Χόφμαν είναι μερικοί από τους διάσημους ηθοποιούς που θέτουν τις φωνές τους στην υπηρεσία των λέξεων σπουδαίων συγγραφέων.

Οι ηθοποιοί απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της audible.com να ηχογραφήσουν λογοτεχνικά αριστουργήματα. Οι πρώτοι τίτλοι της σειράς θα κυκλοφορήσουν το 2012.

Ο Κόλιν Φερθ θα διαβάσει Το Τέλος μιας Σχέσης του Γκράχαμ Γκριν, η Νικόλ Κίντμαν το Μέχρι το Φάρο της Βιρτζίνια Γουλφ, έργο της οποίας θα διαβάσει και η Ανέτ Μπένινγκ (Κυρία Ντάλογουεϊ). Η Κιμ Μπέισινγκερ θα διαβάσει το βιβλίο Η Αφύπνιση της Κέιτ Σοπέν.

Ο Ντάστιν Χόφμαν θα διαβάσει το Being There του Γιέρζι Κοζίνσκι, ενώ η Τζένιφερ Κόνελι θα πιεί Τσάι στη Σαχάρα συντροφιά με το μυθιστόρημα του Πολ Μπόουλς. Ενώ ο Σάμιουελ Τζάκσον θα διαβάσει το Χαμός στο Χάρλεμ του Τσέστερ Χάιμς.

Ναόμι Γουότς, Μεγκ Ράιαν, Αν Χάθαγουέι, Σούζαν Σαράντον είναι μερικές ακόμα από σταρ που δανείζουν την φωνή τους στη σειρά των βιβλίων.

Η Κέιτ Γουίνσλετ περιγράφει τα θετικά των audio books: «Ως ακροατής, το να μπορείς να ξεφεύγεις και να εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο, σε μια ατμόσφαιρα, σε ένα περιβάλλον που η φωνή κάποιου άλλου έχει δημιουργήσει για σένα, είναι ένα υπέροχο, μαγικό πράγμα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!