tromaktiko: Δεν πείσθηκαν για πτήσεις προς την Πάφο ξένοι αερομεταφορείς

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δεν πείσθηκαν για πτήσεις προς την Πάφο ξένοι αερομεταφορείς



Μηδαμινό ήταν τελικά το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών αερομεταφορέων για συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιχορήγηση αεροπορικών...
εταιρειών που στόχο έχει την ανάπτυξη μικρών περιφερειακών αεροδρομίων. Αυτό ανέφερε στον «Φ» αρμόδια κυβερνητική πηγή σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του «Φ» για την συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα «Start up Aid» μέσω σχετικής αίτησης του ΚΟΤ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι αν και η διαδικασία της συμμετοχής στο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε προ τριετίας για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, η ανταπόκριση ξένων αεροπορικών εταιρειών ήταν πολύ μικρή και ως εκ τούτου η προσπάθεια έχει πλέον εγκαταληφθεί.

«Αν τα κίνητρα που δίνονται από το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα κρίθηκαν τότε ανεπαρκή», παρατήρησε ο αρμόδιος παράγοντας, «σήμερα θεωρείται ακόμη πιο απίθανο να έχει πρακτικό αποτέλεσμα η συμμετοχή μας, δεδομένου ότι διάγουμε πλέον περίοδο ύφεσης, αλλά και επειδή στο μεσοδιάστημα το αεροδρόμιο Λάρνακας ξεπέρασε την επιβατική κίνηση για την οποία καλύπτονται αεροδρόμια για να επιχορηγούνται από το πρόγραμμα αυτό.

Συνεπώς, αν κάποιος αερομεταφορέας έκρινε μη συμφέρουσα τη συμμετοχή του με δύο αεροδρόμια της Κύπρου στο σχέδιο, πολύ περισσότερο θα κρίνει ασύμφορη τη συμμετοχή σε ένα μόλις αεροδρόμιο όπως αυτό της Πάφου».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!