tromaktiko: Προειδοποιήσεις από Άκερμαν για πιστωτική κρίση...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιήσεις από Άκερμαν για πιστωτική κρίση...



Την προειδοποίηση ότι οι περικοπές στις αποτιμήσεις των κρατικών χρεών σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις για την ενίσχυση των τραπεζικών κεφαλαίων... μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της προσφοράς πιστώσεων στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης απηύθυνε σήμερα Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, σε εταιρική συνάντηση στελεχών στο Βερολίνο ο Άκερμαν τόνισε πως πρέπει να αναζητηθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ αυστηρότερης ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα και των επιπτώσεων που αυτή θα έχει στην οικονομία στο σύνολό της.

«Ένα ερώτημα παραμένει το κατά πόσον οι τράπεζες θα είναι σε θέση να παρέχουν χρηματοδότηση ή τα κουρέματα στη ζώνη του ευρώ και το νέο ρυθμιστικό περιβάλλον θα τις αναγκάσει να είναι φειδωλές», δήλωσε ο Ελβετός τραπεζίτης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι αμφίβολο το αν μια προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών -ένα μέτρο που εξετάζεται από τους πολιτικούς της Γερμανίας και της Γαλλίας- θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η κρίση κρατικού χρέους.

«Δεν είναι η θέση του κεφαλαίου το πρόβλημα, αλλά το γεγονός ότι το κρατικό χρέος ως στοιχείο τους ενεργητικού έχει χάσει το χαρακτήρα της ακίνδυνης επένδυσης. Το κλειδί για την λύση είναι λοιπόν στα χέρια των κυβερνήσεων, που πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!