tromaktiko: Ανεστάλη η απεργία σε δύο ΔΟΥ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ανεστάλη η απεργία σε δύο ΔΟΥ



Κανονικά θα λειτουργήσουν στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες σε Χανιά και Ρέθυμνο...καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτές ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν ανακοινώσει.

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα και την γνωστοποίησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ Δυτικής Κρήτης Μιχάλης Δασκαλάκης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι εργαζόμενοι στις οικονομικές υπηρεσίες θίγονται σε πολλά επίπεδα, ωστόσο οι κινητοποιήσεις στην παρούσα συγκυρία δεν θα είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι στις οικονομικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους επεσήμανε, καθώς η νέα πραγματικότητα αλλάζει πολλά στα εργασιακά τους.

Ένας ακόμα λόγος της απόφασης για αναστολή της 48ωρης απεργίας είναι και η συγχώνευση από την 1η Νοεμβρίου των οικονομικών υπηρεσιών στα Χανιά. Όπως εξηγεί ο κ. Δασκαλάκης, αυτό απαιτεί από την πρώτη ημέρα οργάνωση και άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Η απόφαση για ενοποίηση των δυο εφοριών στα Χανιά ορίζει, ότι οι οργανικές θέσεις της μιας υπηρεσίας προστίθενται στις οργανικές θέσεις της άλλης. Στα Χανιά οι οργανικές θέσεις είναι 140, οι υπηρετούντες υπάλληλοι είναι 105 και με αυτούς θα συνεχιστεί η λειτουργία της νέας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!