tromaktiko: Την διαγραφή της Συρίας εξετάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Την διαγραφή της Συρίας εξετάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος



Η συνεχιζόμενη υπέρμετρη βία των δυνάμεων ασφαλείας κατά των διαδηλωτών και η ανυποχώρητη στάση του προέδρου Άσαντ... απέναντι στο κίνημα αμφισβήτησης εναντίον του, ήταν οι βασικοί λόγοι της έκτακτης συνεδρίασης του αραβικού Συνδέσμου χθες, Κυριακή στο Κάιρο.

Στην έκτακτη διάσκεψη συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο το Συμβούλιο του Αραβικού συνδέσμου να διαγράψει από τον Οργανισμό την Συρία, κάτι που θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τα 2/3 των συμμετέχοντα κρατών. Τελικά, οι υπουργοί Εξωτερικών του Συνδέσμου ζήτησαν να διεξαχθούν άμεσα συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών στο Κάιρο και, παράλληλα, αποφάσισαν να μην αποπέμψουν τη Δαμασκό από τον οργανισμό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην Χομς. Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και την αστυνομία, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν ακολουθώντας μια κηδεία , όταν πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ από ελεύθερους σκοπευτές του στρατού.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Συρίας Γιουσέφ Αχμάντ, κατηγόρησε για την κατάσταση και την αιματοχυσία στην Συρία τις «ξένες επιρροές» , καταγελώντας ότι «η συριακή αντιπολίτευση τροφοδοτείται από αραβικές χώρες».

Στον Αραβικό Σύνδεσμο συμμετέχουν η Αιγύπτος, η Συρίας, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία , η Ιορδανίας, η Υεμένη και ο Λίβανος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!