tromaktiko: Συνελήφθη ένας από τους γιους του Καντάφι

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθη ένας από τους γιους του Καντάφι



Οι δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και κρατούν στη Βεγγάζη έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Μοτασίμ...
την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από την Σύρτη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μοτασίμ Καντάφι κρυβόταν στην γενέτειρα του πατέρα του, Σύρτη, μαζί με τους αντιστεκόμενους Κανταφικούς και συνελήφθη από τις δυνάμεις της νέας κυβέρνησεις της Λιβύη την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει την Τρίτη την νύχτα με αυτοκίνητο, μαζί με μία οικογένεια. Χθες , Τετάρτη, ο Μοτασίμ μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη –μέχρι πρότινος έδρα του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου,- όπου και ανακρίνεται.

Την είδηση της σύλληψης του Μοτασίμ καντάφι –το πρώτο μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύη που εξακολουθεί να παράμενε άφαντος- διαδέχθηκαν πανηγυρισμοί, πυροβολισμοί και πυροτεχνήματα τόσο στην Τρίπολη όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, από τους εξεγερμένους Λίβυους. «Πιάσαμε τον μικρό, τώρα θέλουμε και τον μεγάλο» φώναζε το πλήθος.

Αν και την είδηση επιβεβαίωσαν τρία στελέχη του Συμβουλίου από τη Βεγγάζη και τη Σύρτη, εν τούτοις δεν έχει βγει η επίσημη ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα επιβεβαιώνει ή θα διαψεύδει την σύλληψη του Μοτασίμ.

Καντάφι Σύρτη εξακολουθεί να είναι για εβδομάδες πεδίο σφοδρότατων συγκρούσεων ανάμεσα στους κανταφικούς και τις δυνάμεις του Επαναστατικού Συμβουλίου. Η πόλη πολιορκείται εδώ και βδομάδες από το Μεταβατικό Συμβούλιο που δηλώνει ότι η κατάληψη της θα είναι το συμβολικό τέλος του αγώνα του για την πλήρη κατάληψη της Λιβύης άρα και του πολύμηνου εμφύλιου πολέμου στη χώρα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!