tromaktiko: Εξαπλώνεται στη Μ. Βρετανία το κίνημα «Occupy Wall Street»

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εξαπλώνεται στη Μ. Βρετανία το κίνημα «Occupy Wall Street»



Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ και πανό με μηνύματα κατά της εταιρικής απληστίας και των κοινωνικών ανισοτήτων.Η πορεία διοργανώθηκε μία μέρα μετά τη διαμαρτυρία έξω από τα σπίτια του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ρούπερτ Μέρντοχ, του τραπεζίτη Τζίμι Ντάιμον και άλλων πλουσίων και ισχυρών.

Περίπου τρεις εβδομάδες έχουν «στρατοπεδεύσει» έξω από τη Wall Streetοι διαδηλωτές του «Occupy Wall Street», που φαίνεται ότι με τη δυναμική τους ενέπνευσαν και τους ομοϊδεάτες τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τη Μεγάλη Βρετανία, όπου ετοιμάζουν ανάλογο κίνημα το σαββατοκύριακο στήνοντας σκηνές στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου με πορεία το Σάββατο 15 Οκτωβρίου έξω από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Οι διαδηλωτές της Βρετανίας έχουν ανεβάσει ανάλογες σελίδες στο Facebook και το Τwitter όπου φίλοι και ακόλουθοι εκδηλώνουν την υποστήριξη και συμπαράστασή τους. Οι διοργανωτές προσκαλούν τους «αγανακτισμένους» της χώρας να συμμετάσχουν σε μία «μέρα δράσης».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, σύμφωνα με την Daily Mail: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Βρετανία αντηχούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνδεόμαστε με τις ίδιες αιτίες των προβλημάτων, οπότε δεν μπορούμε να τα επιλύσουμε απομονωμένοι. Η 15η Οκτωβρίου θα είναι μία παγκόσμια μέρα δράσης ζητώντας παγκόσμια αλλαγή!».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!