tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων"

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων"



Εντασσεται στα πλαισια των ιδιωτικοποιησεων στις υπηρεσιες των ΟΤΑ και του Καλλικρατη. Προεορτια ειναι οι τεραστιες μειωσεις μισθων κατα 40 %
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_1398.html) για τις οποιες δεν μιλαει κανενας ισως γιατι δεν γνωριζει το ακριβες ποσοστο περικοπων. Να ξερετε οτι κανενας σχεδον δημος δεν καλυπτει αυτη τη στιγμη με οργανογραμματα τις υπηρεσιες προσχολικης αγωγης (τις οποιες οψιμως ονομασε φροντιδα και φυλαξη !!!)του με το προσχημα των συγχωνευσεων του Καλλικρατη. Να ξερετε επισης οτι συγχωνευουν τους παιδικους σταθμους με τα ΚΑΠΗ (ακουσον) και με την κοινωνικη προστασια, κι οχι με το γραφειο παιδειας. Επισης κλεινουν συληβδην παιδικους σταθμους κι αφηνουν παιδια απολυμενων γονεων και οχι μονο, εκτος εγγραφων.
Αυτο ειναι το οραμα των αιρετων και του κρατους για το μελλον των παιδιων μας μεχρι την ηλικια των 5 ετων που ειναι ο ακρογωνιαιος λιθος για την δομηση της προσωπικοτητας, της συναισθηματικης τους νοημοσυνης και της εν γενει νόησης τους. Να ξερετε επισης οτι πολλοι δημοι αφου εγραψαν τα παιδια με τα μορια του ΕΣΠΑ με τα οποια παιδια πριμοδοτουνται (οι δημοι) με περιπου 300 ευρω ανα παιδι, στη συνεχεια εγραψαν στους ιδιους παιδικους σταθμους ΠΑΡΑΝΟΜΑ απο την ΕΤΑΑ ( εταιρια που διαχειριζεται το ΕΣΠΑ) υπεραριθμα παιδια με αποτελεσμα να μην γινεται σωστη παιδαγωγικη δραση και να υπαρχει διαρκης κινδυνος ατυχηματος διοτι τα τμηματα ειναι πολυπληθη και το προσωπικο ελαχιστο (και πλεον κακοπληρωμενο ). Επισης κυρια μου λαβετε υποψην σας οτι το προσωπικο συνταξιοδοτειται τρομοκρατημενο απο τις νεες συνταξιοδοτικες ρυθμισεις και το νεο φτωχολογιο, συμβασιουχοι δεν προσλαμβανονται και παλιοι υπαλληλοι θα φυγουν λογω εφεδρειας. Αυτη περιπου ειναι η κατασταση σε ολους τους δημους κι αν δεν παρετε εσεις οι γονεις την κατασταση στα χερια σας σε λιγους μηνες δεν θα υπαρχουν οι παιδικοι σταθμοι με την μορφη που τους γνωριζουμε σημερα (χαμηλα διδακτρα -οχι τροφεια-, πληρως εξειδικευμενο προσωπικο τριτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης).

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!