tromaktiko: Αγροτικός Σύλλογος "Ησίοδος"

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αγροτικός Σύλλογος "Ησίοδος"



ΠΡΟΣ: Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Κώστα Σκανδαλίδη
ΚΟΙΝ: Έλληνες Ευρωβουλευτές

Βουλευτής Λασιθίου και Γ.Γ. ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη
Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεανώ Βρέντζου
Δήμο και Αγροτική Επιτροπή Ιεράπετρας και     Μ.Μ.Ε.

Κύριε υπουργέ...

Αλήθεια είναι πιο οργανωμένοι οι συνάδελφοι Πολωνοί αγρότες; Αλήθεια είναι πιο οργανωμένος ο Πολωνός ομόλογος σας και οι υπηρεσίες του ; Ενώ αυτοί εξασφάλισαν 40 εκατ. ευρώ αποζημίωσης λόγω Ε-coli , εμείς μόνο 7,9 εκατ. περίπου και μάλιστα με τον κίνδυνο , ένα μεγάλο μέρος από αυτά να μην διατεθούν στους δικαιούχους και να επιστραφούν . Δυστυχώς όλη η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο με αποκλειστικά δικές σας ευθύνες .

Κύριε υπουργέ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η επιτροπή προϋπολογισμών του ευρωκοινοβουλίου , κατόπιν αιτήματος της επιτροπής γεωργίας ενέκρινε άλλα 250 εκατ. ευρώ στο προϋπολογισμό του 2012 , στο ταμείο για την αποζημίωση των παραγωγών οπωροκηπευτικών , αλλά και την αποφυγή διατροφικών κρίσεων όπως αυτής του E-coli .

Θυμίζουμε στις 31 Αυγούστου , η επιτροπή γεωργίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είχε προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για τους παραγωγούς που επλήγησαν από την κρίση του E-coli με χρηματοδότηση ύψους 600 εκατ. ευρώ μετά και την πρόταση των Copa Cogeca .

Επίσης ζητείτε η πλήρη χρηματοδότηση των ομάδων παραγωγών χωρίς την συμμετοχή του επιχειρησιακού τους ταμείου όπως προβλέπει η ΚΟΑ (50-50) , μέχρι την αναθεώρηση της .

Κύριε υπουργέ η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών μας είναι μεμονωμένοι (με ευθύνη όλων μας) . Η αδικία σε σύγκριση με τους οργανωμένους σε διευκολύνσεις ευρωπαϊκών διαδικασιών και όχι μόνο όπως αυτής με το E-coli , είναι απαράδεκτη και μόνο προβλήματα δημιουργεί σε όλους .

Σας κάνουμε έκλυση , επιτέλους , αυτή τη φορά ο ίδιος και προσωπικά ,

να μετέχετε στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στις 26 Οκτωβρίου κατά την ψήφιση του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2012 και να αγωνιστείτε , διεκδικήσετε , απαιτήσετε :

1) Αύξηση του ποσού των 250 εκατ. ευρώ για το ταμείο αντιμετώπισης
διατροφικών κρίσεων όπως αυτής του E-coli .

2) Δίκαιο τρόπο διαχείρισης αυτών των κονδυλιών σύμφωνα με τις
ιδιαιτερότητες κάθε χώρας .

Τέλος , ο ΟΠΕΚΕΠΕ ο μόνος που σύμφωνα και με τις αρμοδιότητες του μπορεί να διαχειριστεί τέτοια κονδύλια , είναι αυτός που εξασφαλίζει την ισότητα μεταξύ των οργανωμένων και των μεμονωμένων παραγωγών και μπορεί να διεκδικήσει ισότιμα με τις άλλες χώρες .

Εν αναμονή των απαντήσεων σας , που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!