Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Δημητρίου είπε ότι στην επόμενη συνεδρία του (στις 8 του επόμενου μήνα) το Συμβούλιο του Ιατρικού Σώματος θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό για την υπόθεση, ο οποίος θα ερευνήσει και θα φέρει το πόρισμα στο Συμβούλιο, για να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, «η είδηση η οποία είδε το φώς της δημοσιότητας χθες μέσω των ΜΜΕ είναι από τα πιο σοβαρά περιστατικά», προσθέτοντας πως ο ΠΙΣ θα είναι «αυστηρός και αμείλικτος».
Είπε πως ο ΠΙΣ έχει ήδη ασχοληθεί σε χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής με το όλο θέμα και θα ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες, ώστε να είναι μια απόφαση έγκυρη.
Σε ερώτηση μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τιμωρία ενός γιατρού, για ένα τόσο μεγάλο παράπτωμα, ο κ. Δημητρίου είπε: «Η νομοθεσία μας δίνει καθαρά τις ποινές που μπορεί να επιβάλει Πειθαρχικό Συμβούλιο. Είναι από επίπληξη μέχρι χρηματικό ποσό και σίγουρα την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος».
«Εάν και εφόσον», σημείωσε, «αποδειχτεί αυτή η είδηση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σίγουρα έχω την εντύπωση ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα επιβάλει την πιο αυστηρή ποινή την οποία του παρέχει ο νόμος ως δικαίωμα να επιβάλει».
Εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαδικασία για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα διεξαχθεί γρήγορα, προσθέτοντας πως «εάν και εφόσον αποδειχτούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα είμαστε και εμείς πολύ γρήγοροι».
Ωστόσο, ανέφερε πως «επειδή εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση στο δικαστήριο για ποινικό αδίκημα και φυλάκιση του υπόπτου, εμείς δεν θα κάνουμε τίποτε άλλο εφόσον δεν εκτίθεται οποιοσδήποτε άλλος ασθενής από το συγκεκριμένο γιατρό».
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμα ότι για το συγκεκριμένο γιατρό ο ΠΙΣ δέχτηκε ξανά καταγγελία και πριν ενάμιση χρόνο. Όπως είπε, «η καταγγελία πήγε στην Αστυνομία, η οποία είπε ότι δεν είχε στοιχεία, για να στοιχειοθετήσει κατηγορία, με συνέπεια να μην μπορεί ούτε ο ΠΙΣ να στοιχειοθετήσει κατηγορία».