tromaktiko: Η κυβέρνηση πουλάει τη ΔΕΘ!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η κυβέρνηση πουλάει τη ΔΕΘ!



Σε λίγο όπως πάει θα πουλήσουν και εμάς! Η κυβέρνηση βγάζει στο "σφυρί" τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, έκτασης 180 στρεμμάτων. Ο χώρος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 16 πρώτων ακινήτων σημαντικής αξίας που οδεύουν προς αξιοποίηση...
Το θέμα κάνει γνωστό ο δημοσιογράφος, Γιώργος Μητράκης, με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον σημερινό "Αγγελιοφόρο". Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ήδη, για την αξιοποίηση του ακινήτου της ΔΕΘ έχει οριστεί σύμβουλος που άρχισε να δουλεύει από την περασμένη Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο "Αγγελιοφόρος" ως επίσημοι σύμβουλοι του κράτους για την "αξιοποίηση" της ΔΕΘ έχουν οριστεί η Eurobank και η Alpha Βank.
Στην ίδια λίστα με τη ΔΕΘ μάλιστα, όπως τονίζει ο "Αγγελιοφόρος", συμπεριλαμβάνονται και άλλα τέσσερα δημόσια ακίνητα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, 600 παραθαλάσσια στρέμματα της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή της Μίκρας, δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η έκταση του κάμπινγκ της Επανομής, η έκταση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, καθώς επίσης και μια παραθαλάσσια έκταση στην Ασπροβάλτα.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη πως η ενημέρωση της διοίκησης της ΔΕΘ γύρω από το μείζον αυτό ζήτημα είναι περιορισμένη. Το θέμα πάντως αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με πρώτη αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είναι κάθετα αντίθετος στην πώληση της ΔΕΘ.

thestival.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!