tromaktiko: Το «παζλ» του ΟΑΚΑ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το «παζλ» του ΟΑΚΑ



Τρεις θέσεις παραμένουν «ανοιχτές» ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους Μοντέστο, Μακούν και Μέλμπεργκ να έχουν για την ώρα, τις περισσότερες πιθανότητες να τις καλύψουν.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό, ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα φάνταζαν βασικοί στο πλάνο που είχε καταστρώσει στο μυαλό του και εφάρμοζε στα τελευταία παιχνίδια. Ο λόγος για τους Βασίλη Τοροσίδη και Λιούμπομιρ Φέισα, οι οποίοι δεν θα είναι στη διάθεσή του για το ματς του ΟΑΚΑ, αμφότεροι λόγω τραυματισμών.

Ωστόσο, εκτός από τους προαναφερθέντες, παραμένει ακόμη «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί και ο Όλοφ Μέλμπεργκ, από την αρχή τουλάχιστον του ματς, αφού έχει «φορτωθεί» τον τελευταίο καιρό με ματς υψηλής πίεσης και φυσικά η ηλικία του είναι ανασταλτικός παράγοντας στο να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση. Έτσι, προς το παρόν, ο Σουηδός δημιουργεί έναν ακόμη γρίφο για την ενδεκάδα του ντέρμπι.

Η «μετακόμιση» του Μοντέστο και ο «ρυθμιστής» Μέλμπεργκ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και πιο συγκεκριμένα από τη θέση του τερματοφύλακα, όπου είναι δεδομένο πως ο Φράνκο Κοστάντσο θα διατηρηθεί κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα, ο «σίγουρος» είναι ο Χοσέ Χολέμπας, που θα τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο, ενώ ο Φρανσουά Μοντέστο κάθε μέρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους για να βρίσκεται στο δεξί, αφού ο Γιάννης Μανιάτης μπορεί να προπονείται πλέον κανονικά, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και ο βαθμός ετοιμότητάς του είναι ακόμη αμφίβολος.

Έτσι, με τον Κορσικανό να παίρνει τη θέση του δεξιού μπακ, απομένουν οι θέσεις των στόπερ, όπου ρυθμιστής είναι ο Μέλμπεργκ. Στην περίπτωση που ο Σουηδός δεν χρησιμοποιηθεί, ώστε να διατηρηθεί «φρέσκος» και ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί με τη Ντόρτμουντ (19/10), τότε Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ιβάν Μαρκάνο θα είναι το δίδυμο στην καρδιά της άμυνας. Εφόσον ο Βαλβέρδε αποφασίσει να βάλει τον Μέλμπεργκ στην άμυνα, τότε το μόνο που θα απομένει θα είναι η επιλογή του παρτενέρ του, ανάμεσα στους προαναφερθέντες, με τον Έλληνα στόπερ να έχει αυτήν τη στιγμή το ισχνό προβάδισμα για τη θέση.

Η ώρα του Μακούν
Από ‘κει και πέρα, η μεσαία γραμμή δεν θα έχει τόσες αλλαγές. Το δίδυμο μπροστά από την άμυνα δεν μπορεί πλέον να είναι το ίδιο, αφού ο Λιούμπομιρ Φέισα έχει τεθεί νοκ άουτ και ο Ζαν Μακούν φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί δίπλα στον Πάμπλο Ορμπάιθ, ο οποίος με τις τελευταίες του εμφανίσεις και την εν γένει παρουσία του με τα ερυθρόλευκα, θα πρέπει να θεωρείται βασικός στο ματς του ΟΑΚΑ.

Μπροστά τους, απόντος του Γέστε, ο Βαλβέρδε έχει δύο προφανείς επιλογές. Από τη μία τον Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος είναι η αλήθεια πως βγαίνει πολύ... δύσκολα από την ενδεκάδα, ενώ είναι δεδομένο πως με αυτήν την τριάδα στο κέντρο, ο Ολυμπιακός θα διευκολύνει πάρα πολύ τη ζωή του, σε ότι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. Βεβαίως, υπάρχει και το σενάριο-έκπληξη, που θέλει τον «Κάνιο» είτε να οπισθοχωρεί στη θέση του Μακούν και τον Φουστέρ να παίρνει τη θέση του πίσω από τον φορ, είτε να «θυσιάζεται» στον πάγκο, για να μπει στην εξέλιξη του ματς και πιο φρέσκος να κάνει τη διαφορά.

Και ο Αμπντούν;
Η απόφαση για τον Ιμπαγάσα, εξαρτάται εν πολλοίς και από το αν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης, πράγμα που αν συμβεί θα χρειαστεί να «μετακινήσει» τον Φουστέρ από τη θέση που έκανε εξαιρετικά ματς απέναντι σε Άρσεναλ και ΠΑΟΚ διαδοχικά. Αυτό σημαίνει πως ο Φουστέρ είτε θα πάει πίσω από τον φορ, είτε στον πάγκο. Οι άλλες δύο θέσεις για την επίθεση είναι μάλλον «καπαρωμένες» από τον φορμαρισμένο Τζιμπούρ (κορυφή) και τον Μιραλάς (αριστερά).

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!