tromaktiko: Ένταση στο ναό των Τρικαλινών Παλαιοημερολογιτών

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ένταση στο ναό των Τρικαλινών Παλαιοημερολογιτών



Έκρυθμη παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα η κατάσταση στο Ιερό Ναό της Αγ. Σοφίας των Τρικαλινών Παλαιοημερολογιτών.Η ένταση προκλήθηκε από το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών (ΓΟΧ), αποφάσισε...να καθαιρέσει τον Μητροπολίτη...
Τρίκκκης Κοσμά Σκρέτα, κατηγορώντας τον για έκκλητο βίο και να τοποθετήσει στην θέση του ως τοποτηρητή τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, Ιγνάτιο.
Ωστόσο υποστηρικτές του κ. Κοσμά από χθες το απόγευμα έχουν περικυκλώσει τον ναό της Αγ. Σοφίας που βρίσκεται στην οδό Τερτίπη, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων.
Από την πλευρά του ο κ. Ιγνάτιος συνοδευόμενος από δυο ιερομονάχους εισήλθε στην εκκλησία, αφού έφεραν κλειδαρά για να ανοίξει την πόρτα και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, κλειδωμένοι, εντός του ναού.
Σήμερα το πρωί δεκάδες υποστηρικτές του έκπτωτου μητροπολίτη κ. Κοσμά συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγ. Σοφία ζητώντας την αποκατάσταση του ιεράρχη τους, ενώ έξω από τον περίβολο του ναού βρίσκονται κάποιοι υποστηρικτές του νέου μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου.
Προς στιγμή υπήρξε ένταση μεταξύ των δυο πλευρών αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!