tromaktiko: Συνεχίζεται η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης



"Κατάληψη- λύσεις , αλλαγές εδώ και τώρα" είναι το κεντρικό σύνθημα των αγροτών του Ηρακλείου, που συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης.
Οι αγρότες πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη στον οποίο θα μεταφέρει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Σημειώνεται πως και χθες έγινε προσπάθεια από τον κ. Αρναουτάκη, προκειμένου να υπάρξει επαφή με τον κ. Σκανδαλίδη, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχε στην Κυβερνητική Επιτροπη.

Υπενθυμίζεται οτι η κατάληψη της Περιφέρειας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι όταν κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών.

Τα αιτήματα που για μια ακόμα φορά οδηγούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στους δρόμους είναι η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον περονόσπορο, τον περσινό χιονιά και το σκάνδαλο με το βακτήριο e coli.

Επίσης η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο σε ποσοστό 5% επί των τιμολογίων, η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, η μείωση στο 6% του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, η στήριξη της κτηνοτροφίας και της παραγωγής ζωοτροφών, η στήριξη του ελαιόλαδου, η ανάγκη ίδρυσης Περιφερειακών Ταμείων ΕΛΓΑ και η έναρξη της διαδικασίας αναμπέλωσης.
http://www.flashnews.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!