tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Οι γεωργοί ειναι μεγαλοεισοδηματίες"

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Οι γεωργοί ειναι μεγαλοεισοδηματίες"



Ας βάλουμε φίλε μου τα πράγματα σε μια τάξη: Το ΟΣΔΕ λειτουργεί λίγα χρόνια και εκεί πληρώνουν οι αγρότες ένα μικρό τίμημα για ασφάλιστρα...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_7101.html) μάλιστα αρνούνταν να πληρώσουν και αναγκάστηκαν να τα κρατάνε από τα δικαιώματα. Παλαιότερα οι αποζημιώσεις δίνονταν από τον κρατικό ταμείο, από αυτά τα δανεικά που μας κυνηγάνε τώρα. Φύσαγε ένα αεράκι έπεφτε λίγο χαλάζι αμέσως οργανώνονταν επιχείρηση διόγκωσης της καταστροφής. Πριν λίγο καιρό έπεσε χαλάζι σε αγροτική περιοχή της χώρας μα ς, έχει ελιές εκεί ο πατέρας μου, πως διάολο οι δικές του δεν έπαθαν τίποτα και οι γύρω από αυτόν διαμαρτύρονται για ολοκληρωτική καταστροφή και έτρεξαν όλοι στο ΟΣΔΕ, έφεραν και τα κανάλι να πιστοποιήσουν την καταστροφή. Παχυλές επιδοτήσεις για ανύπαρκτες καλλιέργειες και υπερβολικά στρέμματα έπαιρναν πάρα πολλοί αγρότες, οι επιτήδειοι μάλιστα τσέπωναν τεράστια ποσά με την ανοχή μικρών καλλιεργητών που κι αυτοί με την σειρά τους έπαιρναν αρκετά μεγάλες επιδοτήσεις χωρίς να έχουν την αντίστοιχη καλλιέργεια. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί (μικρή μειοψηφία) που δήλωναν αλήθεια, εισέπρατταν επιδοτήσεις μικρές ενώ είχαν μεγάλο κλήρο. Στη Χαλκιδική που Υπηρέτησα ως Αστυνομικός χειρίστηκα πολλές δικογραφίες με κατηγορούμενους αγρότες για ψευδείς δηλώσεις ως προς τα στρέμματα που καλλιεργούσαν, ο πρόεδρος μάλιστα μιας κοινότητας της Κασσάνδρας ήταν κατηγορούμενος γιατί δήλωνε ότι καλλιεργούσε σιτάρι έκταση μεγαλύτερη από την συνολική έκταση της κοινότητάς του. Αργότερα σε άλλη κατ εξοχήν αγροτική περιοχή χειρίστηκα δικογραφίες για ίδια αδικήματα και για ψευδείς δηλώσεις αγροτών που δήλωναν 200 στρέμματα καλαμπόκι, ενώ είχαν σπείρει μια λωρίδα (προς το δρόμο) καλαμπόκι και το υπόλοιπο καρπούζι, κι έτσι τα έπαιρναν από τρείς μεριές.
Με το Φ.Π.Α έγινε το μεγάλο πανηγύρι, εικονικά τιμολόγια και άλλα κολπάκια και έρεαν τα εκατομμύρια. ¨Όποιος έφορος τόλμησε να αγγίξει το θέμα αυτό, έγινε στόχος και αποδέκτης απειλών για τη ζωή του, χειρίστηκα και τέτοιες δικογραφίες. Έπεσε τόσο χρήμα από επιδοτήσεις και Φ.Π.Α που θα μπορούσε να αλλάξει το γεωργικό χάρτη της χώρας προς το καλλίτερο όμως τα χρήματα έγιναν σπίτια οικόπεδα αγροτικά ακριβά ΙΧΕ και πολλά χάθηκαν στα ΚΑΖΙΝΟ και τα μπαρ. (Από Καλαμπάκα μέχρι Τρίκαλα την 10ετία του 90 Υπήρχαν κατά μήκος του δρόμου δεκάδες ΜΠΑΡ με ! πεταλούδες της νύχτας κι αν περνούσες βράδυ έβλεπες πάνω από 20 αγροτικά 4Χ4 απέξω απ το καθένα)
Τους συνεταιρισμούς τους καταστρέψατε μόνοι σας ,πουλάγατε στο συνεταιρισμό το σκάρτο προϊόν και στό έμπορο το καλό( χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνεταιρισμοί ελαιοπαραγωγών, δεύτερης και τρίτης ποιότητας ελιές στο συνεταιρισμό και οι καλές στο ‘εμπορο)
Τώρα κάποιος που δεν είναι αγρότης και δεν έχει ασχοληθεί απορεί , μα πώς δήλωναν παραπάνω στρέμματα; ή καλλιέργεια που δεν έκαναν; Απλό ήταν ‘ολοι συνένοχοι ο έλεγχος γίνονταν μετά την εποχή της συγκομιδής του σταριού π.χ, αλλά κι αν κάποιος ελέγχονταν πρίν την συγκομιδή και διαπιστώνονταν ότι ψευδώς είχε δηλώσει καλλιέργεια απλά δεν του έδιναν επιδότηση, δεν έστελναν όμως και κατηγορούμενο για την ψευδή του δήλωση.
Ψάξτε λοιπόν καλλίτερα φίλε αγρότη και τα ξαναλέμε

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!