tromaktiko: Γολγοθάς για τα άτομα με αναπηρία

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Γολγοθάς για τα άτομα με αναπηρία



Με Επίκαιρη Ερώτηση του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητάει από τον Υπουργό Εργασίας... & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση της εγκυκλίου για την αξιολόγηση των αναπηρικών συντάξεων του ΟΓΑ. Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης είναι το παρακάτω:
Κύριε Υπουργέ,

Από 01/09/2011, οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΓΑ και εν όψει της λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, αναμένουν εγκύκλιο από τη Διοίκηση του Οργανισμού σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι επιθυμούν να εξεταστούν για αναπηρική σύνταξη.

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας της διοίκησης είναι οι ασφαλισμένοι στο συγκεκριμένο Ταμείο να δυσανασχετούν, αφού δεν μπορούν να λάβουν την αναπηρική σύνταξη τους, η οποία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικονομικό στήριγμα για αυτούς, με τους ίδιους να βρίσκονται σε πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο.

Επειδή οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ αντιδρούν και δε γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία και
επειδή η Διοίκηση του ΟΓΑ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εδώ και ένα μήνα, δηλώνει ακόμη ότι επεξεργάζεται την εγκύκλιο.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Που οφείλεται η κωλυσιεργία για την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου και πότε αυτή θα εκδοθεί;»
creteplus.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!