tromaktiko: Το ανδρικό ντύσιμο είναι...γυναικεία υπόθεση

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το ανδρικό ντύσιμο είναι...γυναικεία υπόθεση



Για την σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011/12, το ανδρόγυνο ή στιλ "androgyny" επί το αγγλικότερον, φαίνεται να έχει γοητεύσει...
πολλούς σχεδιαστές μόδας, που το ανάγουν σε μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις για τον φετινό χειμώνα. Με πολλές παραλλαγές και πολλές εκφράσεις, το ανδρικό ντύσιμο μπαίνει με πάθος στην γυναικεία ντουλάπα.

Για να εξετάσουμε λοιπόν αυτή την τόσο… θηλυκή ανδρική τάση.

Οι συλλογές Moschino, Cheap & Chic και Dolce & Gabbana εισάγουν μια φινετσάτη νότα αρρενωπότητας με μαύρα σακάκια, αμάνικα φορέματα σε ίσια γραμμή, που φοριούνται με πουκάμισο και μεγάλες καμπύλες στα κοψίματα, που συνάδουν περισσότερο με την ανδρική αισθητική. Καπαρντίνες και μιλιταίρ παλτό, είδαμε στην συλλογή του Alexander McQueen.

Φερμένα επίσης από τις δοξασμένες δεκαετίες των ‘50s και ‘60s, επανέρχονται τα κοστούμια με φούστα ή παντελόνι και σακάκι.

Φετινή και πολύ φρέσκια τάση είναι και τα unisex ρούχα, που έχουν πια τις ευλογίες μεγάλων σχεδιαστών. Φαρδιά πουλόβερ που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα προτείνει ο Alexander Wang, μαζί με τζιν και απλά t-shirts. Και δεν είναι ο μόνος…

Μακριές ζακέτες με μεγάλα ξύλινα κουμπιά, φαρδιά παντελόνια και φυσικά κλασικά πουκάμισα που συνδυάζονται με τζιν ή υφασμάτινα παντελόνια, ρούχα που θα μπορούσε κάθε γυναίκα να έχει «δανειστεί» από την ντουλάπα του άντρα, του σύντροφου, του φίλου ή –γιατί όχι- του μπαμπά της αποτελούν τα must have κομμάτια της φετινής σεζόν.

Τα πολλά βολάν και τα ρομαντικά λουλουδάκια δεν χωρούν σε αυτές τις εμφανίσεις. Ακόμα και οι σχεδιαστές Stefano Pilati του ΥSL και Nicholas Ghequire του Balenciaga πραγματικά «έβαλαν» μαχαίρι στα βολάν τους. «Αυστηρότητα» είναι η λέξη-κλειδί που κάνει τους ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας (σαν τον Patric Wolf του Burberry) να αφαιρούν κάθε ίχνος κοριτσίστικου στιλ, φαρδαίνοντας τις γραμμές των ρούχων δίνοντας ένα πιο «συντηρητικό» αλλά τόσο θηλυκό, τελικά, ύφος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!