tromaktiko: Αλλάζουν σήμερα πόστο 22 φρουροί πολιτικών προσώπων στην Κύπρο

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζουν σήμερα πόστο 22 φρουροί πολιτικών προσώπων στην Κύπρο



Μέτα από δέκα ημέρες και αφού προηγήθηκαν παρεμβάσεις, αποσύρονται σήμερα οι φρουροί από τους πολιτικούς αρχηγούς ή πρώην αξιωματούχους.
Η σχετική λίστα με τους 22 αστυνομικούς που φεύγουν είναι έτοιμη και ήδη έχει αποφασιστεί και πού θα μετακινηθούν.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που τελικά δεν θα αποσυρθούν από τις φρουρές, υπηρετούν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», δύο στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και δύο στον πρώην Γενικό Εισαγγελέα, Αλέκο Μαρκίδη.

Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε όπως παραμείνει η φρουρά τους ως έχει, δηλαδή έξι για τον κ. Κληρίδη και δύο για τον κ. Μαρκίδη.

Αρχικά, το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει όπως οι φρουρές μειωθούν κατά 26 πρόσωπα, ωστόσο μετά την ανακοίνωση και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, υπήρξε διαβούλευση και η μείωση θα αφορά μόνο 22 πρόσωπα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», αρκετοί από αυτούς που θα αποσυρθούν από τους πολιτικούς, θα πάρουν μετάθεση για τον υπό ίδρυση Αστυνομικό Σταθμό Δευτεράς και οι υπόλοιποι θα στελεχώσουν το νέο γραφείο Παρακολούθησης Πληροφοριών που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας και θ’ αφορά στην αξιολόγηση πληροφοριών που διαβιβάζονται στην Αστυνομία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!