tromaktiko: Έκπληξη 3 - Εικαστική φιλανθρωπική εκδήλωση για τους αστέγους της Αθήνας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Έκπληξη 3 - Εικαστική φιλανθρωπική εκδήλωση για τους αστέγους της Αθήνας



Η «ΕΚΠΛΗΞΗ!» του artAZ επιστρέφει και οι καλλιτέχνες βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά δίπλα στους άστεγους της Αθήνας. Η ετήσια εικαστική εκδήλωση μας είναι φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ, γι’ αυτο έχουμε προσθέσει νέα στοιχεία, με στόχο να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε ακόμη περισότερα. Σας περιμένουμε όλους στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από τις 18 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2011.

Μέχρι τότε, διαβάστε όλες τις πληροφορίες και ελάτε προετοιμασμένοι!

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΠΛΗΞΗ 3

Για μία ακόμη φορά, καλέσαμε 300 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18 x 24 εκ.) και προσφέρονται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους. Έτσι η ταυτότητα του δημιουργού διατηρείται μυστική και αποκαλύπτεται ΜΟΝΟ μετά την αγορά του έργου. Με άλλα λόγια, σας περιμένει μία ΕΚΠΛΗΞΗ!

Για μία ακόμη φορά οι καλλιτέχνες, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους. Ένα πολυσυλλεκτικό μίγμα καλλιτεχνών - από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών - συγκεντρώνεται με πρόθεση να σας εκπλήξει και να σας παρασύρει να συμμετάσχετε στον κοινωφελή σκοπό της εκδήλωσης.

iDream

Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στην αίθουσα θα φιλοξενηθεί και η έκθεση iDream - μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα, λειτουργώντας σαν συμπυκνωμένο οπτικό πανόραμα. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων (θα προσδιοριστεί μεμονωμένα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες) θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της ΕΚΠΛΗΞΗΣ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα περαιτέρω, σημαντικής ενίσχυσης του σκοπού της εκδήλωσης.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑΣ.

Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός, σημαντικό μέρος των δράσεών του οποίου αφορά τη στήριξη συμπολιτών μας οι οποίοι διαβιούν στο δρόμο ή σε ανεπαρκείς ή ακατάλληλες συνθήκες στέγασης. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ΚΛΙΜΑΚΑ υλοποιοιεί ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έρευνα, πρόληψη, ευαισθητοποίηση, αγωγή κοινότητας, εκπαίδευση, street work, κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης και υπηρεσίες για την εργασιακή αποκατάσταση και επανένταξη των αστέγων στον κοινωνικό ιστό. Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «ΚΛΙΜΑΚΑ» λειτουργεί με πρωτοβουλία του φορέα και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε χορηγίες καθώς και σε εθελοντική εργασία στελεχών του φορέα και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών.

ΠΩΣ

ΕΚΠΛΗΞΗ 3

- Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει μέχρι 3 έργα.

- Δεν υπάρχει δυνατότητα προπώλησης, ή προκράτησης των έργων.

- Τα έργα διατίθενται με σειρά προτεραιότητας, ΜΟΝΟ την ημέρα της πώλησης, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 12:00. Αριθμό προτεραιότητας μπορείτε να πάρετε την Κυριακή 20/11, στην είσοδο της έκθεσης.

- Την ημέρα της πώλησης ΔΕΝ επιτρέπεται η επίσκεψη στην έκθεση. Σημειώστε τους κωδικούς των έργων της επιλογής σας προκαταβολικά, είτε βλέποντας τα στην έκθεση τις 2 ημέρες που προηγούνται της πώλησης (18 – 19 Νοεμβρίου) ή online στο artAZ.

-Σας συστήνουμε επίσης να σημειώσετε, πέρα από τις πρώτες σας επιλογές, τους κωδικούς και άλλων έργων που σας ενδιαφέρουν, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι μέχρι να έρθει η σειρά σας τα έργα της πρώτης επιλογής σας θα είναι διαθέσιμα.

iDream

Τα έργα της έκθεσης iDream είναι διαθέσιμα για αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη διάθεση τους.

info

Ημερομηνίες και ώρες έκθεσης:
Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων 18 - 19 Νοεμβρίου 2011. Εγκαίνια Παρασκευή 18 /11, 19:00 – 22:30. Σάββατο 19/11: 12:00 – 21:00.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, 12:00 - μέχρι εξάντλησης των έργων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Σας θυμίζουμε ξανά ότι την ημέρα της πώλησης ΔΕΝ είναι εφικτή η επίσκεψηστην έκθεση για επιλογή έργου. Θα πρέπει να έχετε προκαταβολικάσημειώσει τους κωδικούς αριθμούς των έργων της επιλογής σας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!