tromaktiko: Έξι επενδυτικές προτάσεις, 4,8 εκατ. ευρώ, για Δ. Ελλάδα

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Έξι επενδυτικές προτάσεις, 4,8 εκατ. ευρώ, για Δ. Ελλάδα



Επενδυτικές προτάσεις ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου υποβολών για φέτος, όπως προβλέπεται από τον νέο επενδυτικό νόμο.

Ειδικότερα, οι προτάσεις αφορούν συνολικά έξι νέες επενδύσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 4.746.210 εκατ. ευρώ, ενώ η αιτούμενη ενίσχυση φθάνει τα 2.373.105 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις επενδυτικές προτάσεις προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας και αφορούν στην ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, στην επέκταση δραστηριότητας στον τομέα της έρευνας στη χημεία τροφίμων, καθώς και στον εκσυγχρονισμό μονάδας παρασκευής άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής.

Οι υπόλοιπες τρεις νέες επενδυτικές προτάσεις προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας και αφορούν στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού και συναφών προϊόντων, στον εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής προϊόντων κρέατος και στην ίδρυση μονάδας απόσταξης τσίπουρου.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας.

Με αφορμή τις νέες επενδυτικές προτάσεις ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ''είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή για την οικονομία μας υπάρχουν επιχειρήσεις που αντιδρούν θετικά και επενδύουν'', ενώ πρόσθεσε ότι ''οι όποιες νέες επενδύσεις σημαίνουν και δημιουργία θέσεων εργασίας''.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!