tromaktiko: Δημοφήφισμα ή εκλογές;

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοφήφισμα ή εκλογές;



Είναι σχεδόν βέβαιη η έμμεση κήρυξη εκλογών ή δημοψήφισμα εντός ολίγων ημερών. Ίσως αυτές να είναι η πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία αυτού του τόπου...
Η γενιά του πολυτεχνείου, η γενιά του 1940,50 και 60, οι γονείς μας, έχουν πλέον κριθεί για τις επιλογές τους από τα σημερινά αποτελέσματα και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το τέλμα που φτάσαμε. Πλέον μόνο η δικιά μας γενιά είναι αυτή που καλείται δυστυχώς η ευτυχώς να σηκώσει όλο το βάρος ..Έτσι και αλλιώς εμείς θεωρώ πως είναι δύσκολο να δούμε ‘’ άσπρη μέρα’’ αλλά είμαστε οι απόλυτα υπεύθυνοι για το μέλλον των παιδιών μας. Δε θα ήθελα με τίποτα το παιδί σου και το παιδί μου να με κατηγορήσει και να μου προσάψει ευθύνες για τα δικά μας λάθη και να βιώσει αυτό το άγχος, την ανασφάλεια, το να συνηθίσει να περπατάει απογοητευμένος με το κεφάλι κάτω..Θέλω τα παιδιά μας να περιπατάνε με το κεφάλι ψηλά! Είναι η πρώτη φορά που θα κληθούμε να ψηφίσουμε όχι ως έχοντας ιδανικά την αύξηση των συντάξεων, των μισθών, ,των ρουσφετολογικών θέσεων, τη εύκολη απολαβή χρημάτων και σύμφωνα με το προσωπικό μας όφελος. Ίσως είναι η πρώτη φορά που δε μπορούν να μας προσφέρουν επίπλαστες υποσχέσεις.. ακόμα και να το επιχειρούσαν θα ήταν λάθος να κρίνουμε με τέτοια ιδανικά..Είναι η πρώτη φορά που θα κληθούμε να ψηφίσουμε ρεαλιστικά.

Η περίφημη ατάκα’’ λεφτά υπάρχουν’’ δεν ήτανε τυχαία! Αυτό θέλαμε να ακούσουμε και αυτό μας έδωσαν.. Αυτά ήταν τα ιδανικά μας τις τελευταίες 10ετίες και οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατρακύλα. Τώρα θέλοντας και μη, τα ιδανικά μας ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν. Απαραίτητο συστατικό για να συμβεί αυτό, είναι το κοινωνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό. Μόνο η αυτογνωσία και η αυτοθεραπεία της ίδιας της κοινωνίας είναι ικανή όχι να γυρίσει σελίδα σε αυτόν τον τόπο, αλλά να αλλάξει βιβλίο..

Όλα αυτά τα αναφέρω όχι για πολιτικές σκοπιμότητες αλλά για να τονίσω την επιτακτική και απόλυτη ανάγκη να πάμε ΟΛΟΙ μας να ψηφίσουμε. Να ψηφίσουμε επιτέλους με κοινωνική συνείδηση και έχοντας σωστή γνώση της επιλογής μας δίχως το εγώ, δίχως να βλέπουμε βραχυπρόθεσμα αλλά το μέλλον των παιδιών μας , το μέλλον της Ελλάδας σε 20, σε 30, σε 50, χρόνια..

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΕ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κάποιος Έλληνας που λένε πως η χώρα του είναι υπό ελεγχόμενη πτώχευση και κατοχή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!