tromaktiko: Καλπάζει η λαθροϋλοτομία στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Καλπάζει η λαθροϋλοτομία στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης



Με εντατικούς ελέγχους και οργανωμένες περιφρουρήσεις προσπαθεί το δασαρχείο Ξάνθης να αντιμετωπίσει τα κρούσματα... λαθροϋλοτομίας, τα οποία φέτος παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα, σε σύγκριση με παλαιότερα έτη.

Όπως επισημαίνει ο δασάρχης Ξάνθης, κος Αναστάσιος Σταμπολίδης, η υπηρεσία του προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα κρούσματα, ενώ παράλληλα το δασαρχείο παροτρύνει τους πολίτες να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις ώστε να τους χορηγούνται νόμιμα καυσόξυλα. «Προσπαθούμε οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε την παράνομη υλοτομία, πάντα υπήρχαν αυθαιρεσίες. Δεν υπάρχει οργανωμένη λαθροϋλοτομία, αλλά μόνο μεμονωμένα περιστατικά» συμπληρώνει ο ίδιος.

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών μπορούν να αιτηθούν και να λάβουν καυσόξυλα από το δασαρχείο, υποβάλλοντας απλά μια σχετική αίτηση.«Φέτος η υπηρεσία μας διέθεσε για τις ανάγκες των κατοίκων περίπου 15.000 χωρικά ξύλα» αναφέρει ο δασάρχης Ξάνθης για να συμπληρώσει πως «ειδικά φέτος η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σύγκριση με παλαιότερα έτη και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!