σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό και κοφτερό μαχαίρι και όχι το ψαλίδι - κλαδευτήρι. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι να κοπεί όσο πιο πλάγια γίνεται το "κοτσάνι" και όχι κάθετα. Αυτό γιατί όταν κόβουμε πλάγια αφήνουμε μεγαλύτερη επιφάνεια στο κοτσάνι αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όταν ακουμπά στο βάζο το κοτσάνι , ακουμπά μόνο η μύτη του κοτσανιού με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερη η επιφάνεια να τραβά νερό. Αν κοπεί κάθετα και ακουμπήσει στον πάτο του βάζου δεν θα μπορεί να τραβάει το φυτό εύκολα νερό. Δείτε πιο κάτω τις 2 φωτογραφίες με τον σωστό τρόπο και τον λάθος τρόπο.
fytosymvoules.blogspot.com