tromaktiko: Προσφορές... Κωτσόβολος

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Προσφορές... Κωτσόβολος



Ηθελα να πω την δικη μου εμπειρία σχετικα με τον ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ. Πηγα εχθες να δω για μια τηλεοραση, και εξω απο το καταστημα ειχε μια προσφορα που ελεγε... ΔΩΡΟ το ΦΠΑ 23% σε τηλεορασεις πανω απο 399 ευρω.

Παω λοιπον και εγω και βλεπω μια τηλεοραση 499 ευρω.

Κανω το απιστευτο και δυσκολο υπολογισμό του (23/100)x499 = 114.77 που ειναι αυτο που θα αφαιρεθει μετα απο το 499 για να εχουμε το ποσο που θα πληρωσω.

Παω στο ταμειο και μου λενε να πληρωσω 405 ευρω. Δεν καταλαβα γιατι 405 ευρω!!! Ετσι λοιπον τους βγαζω τον υπολογιστη πραξεων και κανω μπροστα τους την πραξη.

Οταν ειδαν οτι το ποσο εβγαινε περιπου στα 385 ευρω μου ειπαν οτι το υπολογιζω λαθος.

Γιατι αυτοι μας αφαιρουν οπως λενε το 23%!! μας πως γινεται δηλαδη εξω να γραφει ΔΩΡΟ το 23% και μεσα να λενε οτι χαριζουν. Υπαρχει διαφορα? Και εμφανιζουν τον απιστευτο αριθμο συντελεστη 1,23.

Δηλαδη για να βγαινει ετσι ο συντελεστης θα πρεπει να το κανουν με 123%. και η τιμη της οθονης να ειναι πολυ πιο πανω. Δηλαδη εχουν μια οθονη που η αξια της ειναι 499, σου λενε οτι βαζουν 23% δωρο, και μετα εικονικα η τιμη της οθονη ειναι πολυ μεγαλυτερη και εμφανιζουν τον συντελεστη 1,23.

Αν κανω λαθος πειτε μου!!! δεν υπαρχει αυτο!!! εχω χασει το μυαλο μου απο εχθες.

Aν εχω λαθος θελω να ζητησω δημοσια συγνωμη απο τον ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ. Αλλα αν δεν εχω λαθος να παω και να παρω την τηλεοραση με το 23% οπως το υπολογιζουμε παντου. (και στην προσθεση αλλα και στην αφαιρεση του ΦΠΑ).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!