tromaktiko: Από τη μπιρίμπα στην πόκα για Παπανδρέου-Βενιζέλο & Μέρκελ-Σαρκοζί

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Από τη μπιρίμπα στην πόκα για Παπανδρέου-Βενιζέλο & Μέρκελ-Σαρκοζί



Ενώ στην αρχή όλα έδειχναν ότι η τετράδα Μερκελ-Σαρκοζί και Παπανδρέου-Βενιζέλος έπαιζαν στη μπιρίμπα το μέλλον της Ελλάδας, ξαφνικά ο Έλληνας πρωθυπουργός σταμάτησε. Το παιχνίδι χάλασε.

Άραγε κατάλαβε ότι ήταν λάθος να παίζει μαζί τους…;

Μήπως κατάλαβε ότι ο Βενιζέλος έδειχνε στους Ευρωπαίους τα φύλλα του, για να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να επανέλθει στην εξουσία, στις επόμενες πρόωρες εκλογές, με αρχηγό το σημερινό υπουργό οικονομικών…;

Μήπως του ‘’έβαλε χέρι’’ ο σύντροφος Ομπαμα και του έταξε συμμετοχή στις επενδυτικές κινήσεις που θα κάνoυν στην Ελλάδα οι Αμερικάνοι…; Ξέρετε τώρα! Φέρε τους Έλληνες στην εξαθλίωση να πεινάσουνε και να αγοράσουμε στη μισή τιμή!

Μήπως τον ‘’έπιασε ο πόνος’’ για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, και θυμήθηκε το δημοψήφισμα…; Λέτε να υπάρχουν τελικά λεφτά; Πλάκα θα χει!!

Μήπως τον έπιασαν τα πατριωτικά του και θυμήθηκε ότι οι Έλληνες λένε και καμιά φορά όχι…;

Μήπως απειλείται η ζωή του όπως του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή…; Μην το γελάτε γιατί παίζονται και τέτοια παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.

Στο τραπέζι της πόκας χάνουνε και οι τράπεζες. Αλλά όπως και ο ελληνικός λαός έτσι κι αυτές θα μάθουνε τώρα στην ανταλλαγή προϊόντων και όχι σε ανταλλαγή άχρηστων χαρτιών που κάποιος τα βάφτισε λεφτά.

Ότι και να ισχύει από όλα αυτά, το γυρίσανε στην πόκα. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα όπου στο τέλος θα την πληρώσει ο λαός. Ο λαός που με δημοκρατικές διαδικασίες εξέλεξε μια κυβέρνηση η οποία τον προδίδει. Μια κυβέρνηση που το μόνο καλό που έκανε είναι να μας δείξει πόσο βρώμικο είναι το σύστημα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα, εδώ και τουλάχιστον 80 χρόνια. Μια κυβέρνηση που μας έδωσε να καταλάβουμε ότι τόσα χρόνια η χώρα μας άνηκε στις μεγάλες δυνάμεις και όχι στους Έλληνες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!