tromaktiko: Όλοι οι κορυφαίοι να μαζευτούν να δώσουν λύση

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όλοι οι κορυφαίοι να μαζευτούν να δώσουν λύση



Και πάλι ώρες ευθύνης για το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ένα δείπνο μια πρωτοβουλία κάτι… Όλοι οι κορυφαίοι να μαζευτούν να δώσουν λύση.
Μια συνάντηση άνευ όρων για το συμφέρον της χώρας και της παράταξης.

Υπάρχουσα κατάσταση Όλα αύριο καταλήγουν στην ΚΟ και στον απλό βουλευτή που δεν αντέχει αυτή την πίεση. Εδώ και καιρό το πρόβλημα είναι πασίγνωστο. Όμως η θέση του πρόεδρου αλλά και οι θεωρίες περί εσωτερικών εχθρών δεν αφήνουν περιθώρια για δράση σε μεμονωμένα άτομα τα οποία άμεσα κατηγορούνται ως συνωμότες.

Πρώτος στόχος του ΓΑΠ είναι να γίνει «μάρτυρας» στο ΠΑΣΟΚ ώστε να κρατήσει την προεδρεία, σκοπεύοντας ίσως στην δικαίωση του στο πέρασμα του χρόνου και στην συντήρηση του στην πολιτική ζωή. Δευτερεύων στόχος αυτή την στιγμή είναι να κρατήσει την πρωθυπουργία.

Μια μεγάλη ομάδα Βουλευτών στηρίζει ΓΑΠ ως όχημα για την διατήρηση της έδρας του και του πολιτικού μέλλοντός του. Φοβάται και έτσι είναι αγκιστρωμένο σε ένα αδιέξοδο που επιτείνεται με ευθύνη όλων στο ΠΑΣΟΚ. Οι κορυφαίοι σχεδιάζουν μεν και όντας ισχυροί μιλούν. Φαίνεται να προσπαθούν αλλά δεν παραλείπουν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλο καχύποπτα. Απομονωμένοι σε στενούς πυρήνες περιμένουν και ξέρουν επωφελούνται από το λάθος του αντιπάλου αλλά όχι από το λάθος του ΓΑΠ. Διαρρέουν κινήσεις, κείμενα, μανιφέστα, και περιμένουν την επόμενη ημέρα που δεν έρχεται ποτέ. Και δεν θα έρθει ποτέ.

Πολλά κοκόρια λαλούν μαζί εδώ και χρόνια και φυσικά αργεί να ξημερώσει. Η βασιλική τέχνη διαίρει και βασίλευε κρατάει γερά και έτσι φτάσαμε ως εδώ.

Παραδοσιακά το Θέμα διαδοχής ενός Παπανδρέου είναι ταμπού και ιστορικό μαρτύριο στο ΠΑΣΟΚ. Το γράφω αυτό ενθυμούμενος το Ωνάσειο. Η πείρα έχει δείξει ότι για να αλλάξεις έναν Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βιολογικά ημιθανής και οπωσδήποτε μουγκός γιατί αν μιλάει τότε είναι πολιτικά ισχυρός. Κόλαση…

Η ΚΟ ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις συνθήκες δύσκολα θα αρνηθεί ψήφο εμπιστοσύνης. Μια εμπιστοσύνη με την οποία ο ΓΑΠ θα συνεχίσει μέχρι την μελλοντικά, υποθετική, συγκρότηση σχήματος ευρύτερης αποδοχής. χμ…Μελοντικά και υποθετική..!

Το Πρόβλημα.

Το κλίμα στην χώρα εδώ και πολύ καιρό είναι πολύ άρρωστο και ο ΓΑΠ είναι στοχοποιημένος από όλους. Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι τραγική και χώρα πελαγοδρομεί μετά από ναυάγιο, βρισκόμενη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μια λυτρωτική διαδικασία.

Στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα είναι ακόμη χειρότερο και μόνη λύση φαντάζουν οι εκλογές και η ήττα. Γεγονότα που θα ανοίξουν ομαλά τις διαδικασίες διαδοχής -ή παραμονής-του ΓΑΠ. Η ήττα όμως δεν έρχεται γιατί ο ΓΑΠ δεν πάει σε εκλογές και όλα βυθίζονται σε τέλμα.

Πιθανά αποτελέσματα της αδράνειας. Η χώρα θα βουλιάζει και άλλο στην ανυποληψία όσο παραμένει ο ΓΑΠ στην ηγεσία της. Η ψήφος εμπιστοσύνης θα εκληφθεί διεθνώς ως στροφή της Ελλάδας από την θρυλική αδιέξοδη όσο και γελοία “ευρωπαϊκή προοπτική”. Η πτώση της κυβέρνησης θα έχει ενόχους, συνομώτες και συνέπειες, σε όσους τολμήσουν να βλάψουν τον Πρίγκιπα. Εκτός εάν ο πρίγκιπας μείνει μονάχος με ένα κόμμα σφραγίδα.

Η επόμενη ημέρα μετά από εκλογές και ήττα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έρθει ομαλά. Ακόμη και εάν φτάσουμε σε ήττα, -μετά και τα τελευταία γεγονότα- η επόμενη ημέρα θα είναι άνευ αντικείμενου, η ηγεσία του κόμματος γράμμα κενό, και το κόμμα ρημαδιό. Σήμερα τίποτα δεν δείχνει ότι ο ΓΑΠ θα παραδώσει ακόμη και μετά από ήττα. Το μόνο που θ αλλάξει είναι ότι απλώς αυτή θα νομιμοποιήσει την ενεργοποίηση αιτημάτων διαδοχής. Τότε πιθανών όλα τα κοκόρια θα φαγωθούν μεταξύ τους.

Λύση!

Άμεση επικοινωνία και συνάντηση -άνευ όρων- όλων των κορυφαίων για συγκρότηση μετώπου προς αλλαγή του ΓΑΠ. Όλοι μαζί ώστε να μην κατηγορηθεί κανείς για αποστάτης συνομώτης κλπ. Αν η αλλαγή ηγεσίας έρθει ομαλά καλώς αν όχι διάσπαση της ΚΟ και απομόνωση του ΓΑΠ. Οι πολλοί θα πάνε με τους ισχυρούς

Νέο κόμμα ΠΑΣΟΚ και εκλογές το συντομότερο. Όχι συνεργασία με Σαμαρά ούτε προ, ούτε μετεκλογικά. Το κύριο πρόβλημα της χώρας θα έχει λυθεί…

Πολιτικά η κυβέρνηση κεντροεδεξιάς θα σχηματιστεί και θα αναλωθεί πολύ σύντομα ενώ η χώρα θα έχει και πάλι προοπτική.

Και πάλι είναι ώρες ευθύνης για το ΠΑΣΟΚ που οφείλει να ξεπεράσει το «πρόβλημα», απαγκιστρώνοντας και διοχετεύοντας τις υπάρχουσες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ομαλά στην νέα εποχή και στο πνεύμα του δεν περισσεύει κανείς. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε κλίμα καχυποψίας και διαγκωνισμών αλλά σε κλίμα ενωτικό.
http://papaioannou.wordpress.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!