tromaktiko: 10 χρόνια μετά ζητούμε επανάκτηση κρατικής κυριαρχίας

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

10 χρόνια μετά ζητούμε επανάκτηση κρατικής κυριαρχίας



Γράφει ο Παντελής Νικολαϊδης
10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ηρωικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004. Το ιστορικό μήνυμα που εκπέμπεται δεν είναι απλά ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές δοτές λύσεις που παραβιάζουν και συνθλίβουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για το ότι αυτός ο τόπος πρέπει να επανακτήσει την κρατική του κυριαρχία. Μια κυριαρχία η οποία έχει εκχωρηθεί από νυν και τέως κυβερνώντας στους δανειστές και στους υπόλοιπους της ληστοσυμμορίας των Βρυξελών.

Σήμερα η Κύπρος και η διασωθέντα το 2004 Κυπριακή Δημοκρατία εκμεταλλευόμενη τις ευνοϊκές γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή μπορεί και πρέπει να απαγκιστρωθεί από την επικυριαρχία και κηδεμονία της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης την οποία εκπροσωπούν οι έκπτωτοι της λαϊκής εντολής σημερινοί κυβερνώντες.

Πρέπει εδώ και τώρα να πάρουμε πίσω τη χώρα μας απαιτώντας και διεκδικώντας επανάκτηση της κρατική μας κυριαρχία.

Οι αυτόκλητοι οπαδοί της δήθεν λύσης και συμφιλίωσης

Σήμερα το πρωί ενώ καθόμαστε στο Δασούδι στη Λεμεσό είδαμε να σταθμεύει ένα λεωφορείο και οι επιβάτες του να προσέρχονται προς το χώρο του κέντρου. Τίποτε το σπουδαίο θα έλεγε κανείς. Συνηθισμένη εικόνα για το συγκεκριμένο τόπο. Υποθέσαμε ότι κάποιοι συμπατριώτες μας απλά επέλεξαν Μεγάλο Σάββατο να κάνουν την εκδρομή τους. Όλοι οι εκδρομείς φάτσες και φιγούρες κλασσικές Κυπριακές.

Όμως η έκπληξη μας ήταν ότι νέμε επρόκειτο για συμπατριώτες μας αλλά Τ/Κ και όχι Ε/Κ όπως ήταν αρχικά η εντύπωση μας. Στο διπλανό τραπέζι με εμάς είχαν καθίσει 4 κυρίες πάνω κάτω στα 50 με τις οποίες πιάσαμε κουβέντα. Μάλιστα η μια η οποία καταγόταν από την Ακουρσό της Πάφου μιλούσε πολύ καλά τα Ελληνικά. Είπαμε πολλά μέσα στην μια ώρα που κάθισαν εκεί. Όλα αρμονικά και φυσιολογικά χωρίς φραγμούς και προκαταλήψεις. Δεν μας δόθηκε στοιχειωδώς η εντύπωση ότι με αυτούς τους ανθρώπους χρειαζόμαστε «συμφιλίωση» και εξοικείωση, όπως κάποιοι καλοθελητές διαλαλούν και επαγγέλλονται .

Με αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι ο Κυπριακός λαός στο σύνολο του δεν χρειάζεται κανενός είδους συμφιλίωση για να συμβιώσει, γιατί ο κόσμος ποτέ δεν έχει έλθει σε σύγκρουση και διαμάχη μεταξύ του. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να εκλείψουν τα στοιχεία του ρατσιστικού διαχωρισμού που γενεσιουργός αιτία είναι αποκλειστικά η εισβολή και η κατοχή, με την οποία οι δικοί μας οπαδοί της λεγόμενης λύσης είναι έτοιμοι να «συμφιλιωθούν» και να εξοικειωθούν.

Με αυτή τη δουλική και υποτακτική τους στάση προσφέρουν τη χείριστη υπηρεσία προς τον τόπο και τους νόμιμους κατοίκους του αφου με τον εξαγνισμό της κατοχής υπηρετούν το τσιμέντωμα της διχοτόμηση αντί την οικοδόμηση μιας πραγματικής λύσης βασισμένης αποκλειστικά και μόνο στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η πιστή εφαρμογή του προγράμματος «τελειώνει» την Κύπρου

Βγήκε η Ντέλια να μας πει ότι η λύση όλων των προβλημάτων της Κυπριακής οικονομίας « είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου». Όμως το απάνθρωπο, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόγραμμα της τρόικα εφαρμόζεται με τον όρο της μείωσης του ΑΕΠ. Τα σκληρά μνημονιακά μέτρα παράγουν μιαν αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση που σκοτώνουν και συνθλίβουν την εθνική παραγωγή.

Επομένως όχι μόνο οι δανειολήπτες δεν θα μπορέσουν να κάνουν καμιά απολύτως επαναδιαπραγμάτευση των δανείων τους, όπως η Ντέλια εισηγείται, αλλά το κράτος στο οποίο έχουν φορτώσει τα τραπεζικά αμαρτήματα (ELA…) οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη και ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς να φταίνε ουσιαστικά τα έρμα τα δημόσια οικονομικά.

Ποιο θα είναι το επερχόμενο αποτέλεσμα; Μα δεν είναι δύσκολο να προβλεφτεί. Οι τράπεζες, τουλάχιστο η ταλαίπωρη Τράπεζα Κύπρου- το άλλοτε καμάρι της Κυπριακής οικονομίας, δεν θα περάσουν τα περιβόητα stress test (αν αυτά γίνουν σύμφωνα με τα αυστηρά Αμερικάνικα πρότυπα) και η συνέχεια γνωστή. Κούρεμα και λουκέτο…

Ποια είναι λύση; Σίγουρα όχι με το να σερνόμαστε από τα βρακιά της Μέρκελ, όπως κάνει ο Αναστασιάδης και οι κυβερνώντες. Πρώτα επαναφέρουμε κρατική κυριαρχία και επικεντρώνουμε την προσοχή, το βλέμμα και την προσπάθεια μας στο βυθό και στο υπέρδαφος των Νοτίων θαλασσών μας.

Ποια είναι η δουλειά αυτής της «ακριβοπληρωμένης» Ειρένας ;

Το νέο φρούτο, στα πολλά που έχει επιβάλει ο Χάρης Γεωργιάδης στον Αναστασιάδη στα πλαίσια της πορείας του προς τη Συναγερμική ηγεσία (άλλο κατάντημα), ακούει στο όνομα Ειρένα Γεωργιάδου. (μήπως ξέρει κανείς από πού έχει ξεφύτρωσε;). H εν λόγω κυρία ήρθε μάλιστα να αντικαταστήσει την καταθέτοντας την «εντολή» κ. Εμμανουέλλα Λαμπριανίδου, η οποία απεχώρησε ευπρεπώς αναγνωρίζοντας πως τα καθήκοντα της είναι κενού ρόλου και περιεχομένου.

Η κυρία Ειρένα την οποία θα πληρώνει γενναιόδωρα (μάλλον επιδοτεί) ο Κύπριος φορολογούμενος με 7-8 χιλιάδες ευρώ ως μηνιαίο μισθό έχει αναλάβει το «μεγαλεπήβολο» έργο να εκσυγχρονίσει τη δημόσια υπηρεσία. Ως ανέκδοτο μάλλον ακούγεται. Δηλαδή αυτή η «ροκόλα» που δεν ξέρει κυριολεκτικά τι της γίνεται θα εκσυγχρονίσει τη δημόσια υπηρεσία. Θα μας τρελάνουν τελικά, δεν το γλυτώνουμε…

Πάντως θέλουμε από την κυρία Ειρένα να μας καταθέτει το καθημερινό της πρόγραμμα και δραστηριότητα (εκτός από καφέδες, φραπέ και φανφάρες…) έτσι προς δημόσια ενημέρωση και αξιολόγηση.

ΥΓ: Όλοι αυτοί οι επίτροποι των 7-8 χιλιάδων μηνιαίων μισθών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια είναι το ρουσφετολογικό εφεύρημα του ηγέτη της κρίσης για να βολέψει τους ημετέρους. Άσε τους 20 «επιστημονικούς συνεργάτες» που έχει εγκαταστήσει στο προεδρικό για να επεξεργάζονται τάχατε νέα προγράμματα. Φυσικά έρχονται και ακολουθούν και οι Φώτηδες… Αμ τι παραπονούμενους θα τους αφήναμε. Κατά τ’ άλλα κόβουμε δαπάνες από την υγεία του λαού, τους ανάπηρους και τους λοιπούς δυσπραγούντες…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!