Είναι αξιοπερίεργο γιατί χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία - οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων - και κάποιες εξ αυτών παρήγαγαν και πούλησαν τα τοξικά στη Συρία, έχουν αρνηθεί την καταστροφή τους εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες «έλλειψη υποδομών».
Η μέθοδος και ο εξοπλισμός του παρωχημένου πολεμικού πλοίου MV Cape Ray, που δεν είναι στεγανό, έχει μόνο ένα κύτος και έχει δοκιμαστεί μόνο μία φορά για την εξουδετέρωση μικρής ποσότητας χημικών όπλων προκαλούν έντονη ανησυχία.
Ερωτήματα όπως ποιός θα ελέγχει την διαδικασία, αν έχει εξετασθεί η περίπτωση ατυχήματος και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν αναπάντητα.
Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εισερχόμαστε στη νέα Τουριστική Περίοδο και η στάση της Κυβέρνησης αντί να καθησυχάζει, προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες και στους τουρίστες της Κρήτης για την υγεία τους και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους της Τουριστικής Βιομηχανίας του Νησιού. Ο "Διάλογος Κωφών" στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ξεκάθαρες απαντήσεις και "ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ"!