tromaktiko: Χαρίρι: «Επονείδιστη» η στάση του Λιβάνου για τη Συρία

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χαρίρι: «Επονείδιστη» η στάση του Λιβάνου για τη Συρία



Η στάση του Λιβάνου, της μοναδικής χώρας που μαζί με την Υεμένη ψήφισαν κατά των μέτρων που έλαβε ο Αραβικός Σύνδεσμος κατά του συριακού... καθεστώτος, είναι «επονείδιστη», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι.

«Είναι επονείδιστη στάση και ελπίζω ο συριακός λαός να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή δεν αντιπροσωπεύει το λιβανικό λαό», γράφει ο Χαρίρι στο Twitter του.

«Η ψήφος αυτή δεν προέρχεται από τη βούληση του λιβανικού λαού, αλλά από την κυβέρνηση της Χεζμπολάχ της οποίας προεδρεύει ο Νατζίμπ Μικάτι», προσθέτει.

Η Χεζμπολάχ προκάλεσε τον Ιανουάριο την πτώση της κυβέρνησης Χαρίρι, ο οποίος μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό και πρόσφατα επέλεξε να έχει επικοινωνία με το λιβανικό λαό μέσω του Twitter.

«Οι 'Αραβες ανέλαβαν επιτέλους την ευθύνη τους απέναντι στην τύχη του συριακού λαού, ο οποίος επιδιώκει την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια», αναφέρει ακόμα ο Χαρίρι.

Σε ερώτηση εάν η πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ θα είχε «αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή», ο Χαρίρι απάντησε:"Οχι, πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για την περιοχή».

Την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου για αποκλεισμό της Συρίας από τις συνόδους του χαρακτήρισε απαράδεκτη σήμερα το Ιράκ, το οποίο επεσήμανε ότι ο παναραβικός αυτός οργανισμός δεν έπραξε το ίδιο στην περίπτωση του Μπαχρέιν ή της Υεμένης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!