tromaktiko: Βεστερβέλε: Χαιρέτισε την έγκριση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Βεστερβέλε: Χαιρέτισε την έγκριση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία



Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, χαιρέτισε σήμερα, Κυριακή, την έγκριση οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, οι οποίες θεωρούνται... σημαντικές για τη σταθερότητα στην Ευρώπη και ευχαρίστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά την έγκριση από την ιταλική Βουλή των οικονομικών μέτρων που έχει ζητήσει η ΕΕ και τα οποία αναμένεται να καθησυχάσουν τις αγορές.

Η έγκριση των μέτρων αυτών είναι «μια σημαντική συμβολή στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη», εκτιμά ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στη Φραγκφούρτη.

«Η Ιταλία δείχνει έτσι καθαρά ότι πρέπει να ενεργούμε πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη σταθερότητα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος εξέφρασε τις «ευχαριστίες του» στον πρώην πρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Ο Βεστερβέλε εξέφρασε την ελπίδα ότι οι καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες θα μπορέσουν να συνεχιστούν με τη νέα ιταλική κυβέρνηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!