Ύστερα από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, κατ΄ εξαίρεση και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις, οι οποίοι τελικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, κατόπιν της αίτησης εγγραφής τους, διαγράφονται από τα Τμήματα ή Σχολές εισαγωγής με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, και εισάγονται με τη γενική σειρά στη Σχολή ή Τμήμα επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο, για την οποία συγκεντρώνουν σύνολο μορίων ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στη συγκεκριμένη Σχολή ή Τμήμα. Επίσης, οι διαγραφόμενοι διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη.
Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι καλούνται να προσέλθουν στις γραμματείες των Τμημάτων όπου εισάγονται βάσει της γενικής κατάταξης μέχρι τις 11/11/2011, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση εγγραφής, αν δεν έχουν ήδη υποβάλει.
Είναι ευνόητο ότι τα παραπάνω ισχύουν και για όσους υποψηφίους έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι για να επωφεληθούν αυτής της ρύθμισης, πρέπει και αυτοί οπωσδήποτε να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στη Σχολή ή Τμήμα επιτυχίας, να διαγραφούν και μόνο κατόπιν της απόφασης διαγραφής θα κριθούν για τις επόμενες προτιμήσεις τους». (Yπουργειο παιδειας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ
Για το προκείμενο θέμα η ΑΣΠΕ επισημαίνει πως τα παιδιά των πολυτέκνων δεν είχαν κανένα λόγο να επικαλεσθούν την πολυτεκνική ιδιότητα, εάν εισάγοντο με τα γενική σειρά. Ας αφήσει την κοροϊδία το Υπουργείο Παιδείας, αφού η νέα διάταξη δεν αλλάζει τίποτε για τους περισσότερους θιγόμενους φοιτητές που είναι τέκνα πολυτέκνων.
Τη λύση στην αυθαίρετη και παράνομη ερμηνεία του νόμου με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να απαγορεύσει την εγγραφή των παιδιών των πολυτέκνων στις Σχολές που πέτυχαν στις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις, θα την δώσουν τα Διοικητικά Δικαστήρια της Χώρας.