tromaktiko: Συναντήσεις Ομπάμα με Μέρκελ- Σαρκοζί την Πέμπτη

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συναντήσεις Ομπάμα με Μέρκελ- Σαρκοζί την Πέμπτη



Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντ ανέφερε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να συναντήσει... κατ' ιδίαν τον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου των G20.

Η κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης θα δεσπόσει σε αυτές τις συνομιλίες «που θα πραγματοποιηθούν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανωτέρω συνόδου, την Πέμπτη το πρωί», πρόσθεσε ο Μπεν Ρόουντ.

Επιπλέον, ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συναντήσει την επανεκλεγείσα άνετα, πριν από λίγες ημέρες, πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

Την ίδια στιγμή η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Διεθνείς Υποθέσεις Λέιλ Μπρέιναρντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανυπομονούν να μάθουν περισσότερα για την επεξεργασία και την εφαρμογή του σχεδίου αυτού στη σύνοδο της G20 αργότερα αυτήν την εβδομάδα στη Γαλλία.

Από την πλευρά της η κα Λέιλ Μπρέινερντ, η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις διεθνείς υποθέσεις σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως τα βήματα που έκανε η Ευρώπη για να επεκτείνει το Ευρωπαϊκό ΤαμείοΧρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είναι «πολύ σημαντικά». Παράλληλα αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο των G20, η Ουάσινγκτον προτίθεται να ζητήσει τις λεπτομέρειες, για τον τρόπο της εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!